Αρχική

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μασάζ για μωρά


Η ζωή αλλάζει μετά τη γέννηση.
Μετά τη γέννηση ψυχή και σώμα είναι πλέον μαζί. Καινούργια αισθήματα κατακλύζουν το μωρό σας... που δεν τα γνώριζε. Πεινάει, διψάει, πονάει..
Τα βρέφη συχνά κλαίνε, γιατί απλά αυτός είναι ο κώδικάς επικοινωνίας τους. 
Το κλάμα μπορεί να σημαίνει πείνα, δίψα ή πόνο.
Όταν το μωρό κλαίει και η μητέρα το παίρνει αγκαλιά και σύντομα το κλάμα σταματάει. Με την αγκαλιά της μητέρας το παιδί νιώθει ασφάλεια, ζεστασιά και αγάπη.
Το μασάζ είναι ηρεμεί τόσο στους ενήλικες όσο και στα βρέφη.
Αγιουρβέδα μασάζ σε βρέφη και παιδιά.
Το μασάζ θεωρείται τροφή του δέρματος και των αρθρώσεων. Το αγιουρβεδικό μασάζ με τα θεραπευτικά έλαια και το Ghee που είναι  εξαγνισμένο βούτυρο, συμβάλει στη τροφή και την ποιότητα του δέρματος.
Η μητέρα κάθεται στο πάτωμα με τα πόδια της οριζόντια. Η πλάτη της σε όρθια θέση και τα χέρια ελεύθερα. Δίπλα της έχει ένα μπολ με χλιαρό λάδι ή λιωμένο Ghee. Ξαπλώνει το μωρό επάνω στα πόδια της και αλείφει το κορμάκι του με λάδι.
Η ιεροτελεστία του μασάζ έχει ήδη ξεκινήσει. Όταν ολοκληρωθεί το μασάζ, σκουπίζουμε το κορμάκι του με ένα βαμβακερό ύφασμα και το μωρό είναι έτοιμο να πάρει το μπάνιο του.
Κρατείστε αγκαλιά το μωρό, αργά και τρυφερά το βάζετε στο μπάνιο του που έχετε προετοιμάσει, μόνο με χλιαρό νερό. Κρατήστε το μωρό από τις μασχάλες του και αφήστε το κορμί του ελεύθερο στη μπανιέρα του. Με τα δυο σας χέρια κρατήστε το καλά. Μη φοβάστε, να νιώθετε σίγουρη, γιατί του μεταφέρεται αγάπη και ασφάλεια.
Κάντε το μασάζ καθημερινά, εάν αυτό δε το βλέπετε για υπερβολή. Η διάρκεια είναι 10 έως 20 λεπτά για τα μωρά και έως 30 λεπτά για τα παιδιά. Η κατάλληλη ώρα είναι όταν η μητέρα έχει χρόνο , χωρίς να βιάζεται ή να αγχώνεται. Πρωί ή βράδυ πριν τον ύπνο, δεν έχει σημασία.
Μόνο να θυμάστε ότι είναι μια ιεροτελεστία, η ιερότερη συνεύρεση με την ωραιότερη ψυχή στον κόσμο σας.
Πότε δε κάνουμε μασάζ.
•          Όταν το έχουμε ταΐσει.
•          Όταν έχει πυρετό.
•          Όταν περνά κάποια παιδική αρρώστια.
•          Όταν έχει εξανθήματα.
Βιβλιογραφία
Yoga World και εναλλακτικές θεραπείες. Μάιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου