Αρχική

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κατ' Οίκον Νοσηλεία


H Κατ' Οίκον Νοσηλεία γλιτώνει τους ασθενείς από μεγάλες ταλαιπωρίες!
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ορίζει την κατ' Οίκον Νοσηλεία ως την παροχή υπηρεσιών υγείας από επαγγελματίες και μη φροντιστές στο σπίτι, με στόχο την προαγωγή, αποκατάσταση και διατήρηση του μεγαλύτερου επιπέδου ευεξίας, λειτουργικότητας και υγείας του ατόμου, που περιλαμβάνει και τη μέριμνα για έναν αξιοπρεπή θάνατο.
Η Νοσηλεία κατ' Οίκον θα μπορούσε να είναι:
  • Παρηγορητική φροντίδα καταληκτικών ασθενών
  • Μετανοσοκομειακή φροντίδα
  • Νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι

Η ολοκληρωμένη φροντίδα του ασθενούς στο σπίτι με συνθήκες νοσοκομειακές και 24ωρη ετοιμότητα ιατρών και νοσηλευτών και η 24ωρη διαθεσιμότητα βασικών διαγνωστικών εξετάσεων είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την υγεία.
Η βοήθεια της τηλεϊατρικής θα μπορούσε να βοηθήσει... σε πολλούς τομείς.
Νοσηλευτές και ιατροί κινούμενοι με κατάλληλα εξοπλισμένες κινητές μονάδες, μπορούν να επισκέπτονται τους ασθενείς, 2-3 φορές την ημέρα και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για να τρέξουν πάλι σε όποιο ασθενή παρουσιάζει πρόβλημα.
Στο σπίτι του ασθενούς μπορεί να εγκατασταθεί εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για τη νοσηλεία.
Ακτινογραφίες, ηλεκτροκαρδιογραφήματα και πολλές άλλες εξετάσεις, ακόμη και αίματος μπορούν να γίνονται με φορητά μηχανήματα και test kits, αλλά μπορεί να γίνονται και αιμοληψίες για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
Οροί και φάρμακα μπορούν να χορηγηθούν στο σπίτι με τη βοήθεια ηλεκτρονικών αντλιών που τοποθετούνται δίπλα στον ασθενή, με υψηλό βαθμό ασφάλειας και ακρίβειας στους ρυθμούς έγχυσης των φαρμάκων και στα μεσοδιαστήματα των δόσεων.
Ακόμη και μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και ενδοσκοπήσεις, αλλά και άλλα περιστατικά που μπορούν και νοσηλεύονται στην βραχεία νοσηλεία, ακόμη και κάποια περιστατικά που απαιτούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί η εισαγωγή του ασθενή σε κάποιο νοσοκομείο.
Το ποιες είναι αυτές εξαρτάται από την ικανότητα της ομάδας να αντιμετωπίσει τον ασθενή στο σπίτι του και από τον εξοπλισμό που διαθέτει η ομάδα ή που μπορεί να προμηθευτεί ο ασθενής.
emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου