Αρχική

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Επαγγελματικό ραντεβού


Ποια είναι τα μυστικά για να κερδίσετε τον άλλο από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας;
Εύκολοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πολύ αποδεκτοί στους γύρω σας:
-Αγγίξτε τους άλλους. Όταν οι άνθρωποι αγγίζονται αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι.  Το άγγιγμα έχει πανίσχυρη δύναμη. Το άγγιγμα δείχνει φιλικότητα, οικειότητα, ζεστασιά, καλοσύνη και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
-Αν φυσικό το ραντεβού σας είναι επαγγελματικό περιοριστείτε στην χειραψία. Όταν ανταλλάσσετε χειραψία πρέπει να κοιτάτε τον άλλο μέσα στα μάτια και να του χαμογελάτε. Το σώμα σας πρέπει να το κρατάτε ακριβώς απέναντι από το άλλο άτομο, οι παλάμες να εφάπτονται πλήρως και το σφίξιμο να είναι δυνατό, για να δείχνετε αποφασιστικοί και με αυτοπεποίθηση.
-Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φροντίστε να κοιτάτε τον άλλο μέσα στα μάτια. Η παρατεταμένη επαφή με τα μάτια οδηγεί σε συμπάθεια και δείχνει ενδιαφέρον.
-Μην σταματάτε να χαμογελάτε. Χαμογελάτε με τα χείλη, με τα μάτια και με όλο σας το πρόσωπο. Δημιουργείτε στον άλλο έτσι ένα αίσθημα ευφορίας και θα σας συμπαθήσει περισσότερο.
-Να έχετε το κεφάλι σας στην κατάλληλη θέση. Αν το κεφάλι σας το κρατάτε όρθιο  και το πλαγιάσετε κάποια στιγμή δείχνει ότι ενδιαφέρεστε, γι' αυτά που ακούτε.
-Να ντύνεστε πάντα σωστά ανάλογα με την περίπτωση. Όλοι κρίνονται από τον τρόπο που ντύνονται και αυτό επιδρά και στους γύρω μας.
emedi life coacing
Βιβλιογραφία
Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος - Τα μυστικά της μη λεκτικής επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο, Carol Kinsey, Εκδ. Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου