Αρχική

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Frotox



Το Frotox είναι μία εξαιρετικά νέα θεραπεία. Ακόμη και στο Λονδίνο βρίσκεται σε προκλινική χρήση και λειτουργεί με τη δύναμη του ψύχους.
Το όνομα Frotox δεν είναι το επίσημο όνομα από την εταιρεία κατασκευής της συσκευής, αλλά η έμπνευση μίας Βρετανίδας δημοσιογράφου. Τείνει όμως να καθιερωθεί τουλάχιστον στον ξένο τύπο.
Το Frotox στην ουσία έχει συγγενική σχέση με το Botox, αφού λειτουργεί με την ίδια λογική, δηλαδή την “αναστολή” της λειτουργίας των μυών. Αυτό που διαφέρει είναι το μέσο που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ψύχος.
Η γνώση στην οποία βασίζεται η νέα μέθοδος, στην ουσία δεν είναι και πολύ καινούργια, αφού το ψύχος χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική επιστήμη για την πρόκληση αναλγησίας. Όμως η χρήση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την αντιμετώπιση των ρυτίδων είναι κάτι πολύ νέο.
Λειτουργία:
Η συσκευή διοχετεύει πολύ έντονο ψύχος τοπικά, διακόπτοντας τη συνέχεια των νεύρων παροδικά και έτσι οι μύες χαλαρώνουν και κατά συνέπεια εξαφανίζονται και οι ρυτίδες. Η λογική δεν διαφέρει καθόλου από αυτή του Botox, που με τη βοήθεια μίας τοξίνης “παραλύει” παροδικά τους μυς, διακόπτει την κίνησή τους και άρα εξαφανίζει τις ρυτίδες. Η ειδοποιός διαφορά, όμως, έχει να κάνει με το μέσο που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του Frotox, ο γιατρός δεν εγχέει απολύτως τίποτα μέσα στον οργανισμό μας.
Η όλη διαδικασία γίνεται με μία ειδική συσκευή, η οποία μοιάζει με χοντρό στυλό που καταλήγει σε μία πολύ λεπτή “βελόνα” με κοίλο στόμιο. Ο γιατρός προχωρά σε τοπική αναισθησία και εισάγει την ειδική βελόνα στο δέρμα μας, η οποία διοχετεύει στοχευμένα κύματα ψύχους στο νεύρο του προσώπου. Η όλη διαδικασία κρατά το πολύ 10- 15 λεπτά, κατά την οποία όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλούν για αίσθηση πίεσης και όχι πόνου. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 3 μήνες.
Πλεονεκτήματα:
•        Το αποτέλεσμα φαίνεται την ίδια στιγμή που γίνεται η θεραπεία και είναι πιθανώς και πιο φυσικό από το Botox, καθώς δεν προκαλεί το γνωστό “τέντωμα”.
•        Δεν απαιτούνται μεγάλος αριθμός ενέσεων και τρυπημάτων, όπως με το Botox.
•        Δεν πραγματοποιείται έγχυση καμίας ουσίας μέσα στον οργανισμό μας. Έτσι, ο τρόπος αντιμετώπισης των ρυτίδων είναι φυσικός και όχι φαρμακολογικός.
Μειονεκτήματα:
•        Μέχρι στιγμής η χρήση του είναι πολύ περιορισμένη, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου και στο μεσόφρυο.
•        Βρίσκεται ακόμη στην αρχή της εφαρμογής του.
•        Κίνδυνοι-επιπλοκές: Στο σημείο της ένεσης μπορεί να υπάρξει οίδημα και εκχύμωση. Γενικά, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές επιπλοκές, ενώ η σωστή επιλογή ασθενούς κρίνεται εξαιρετικά σημαντική.
Ιδανικοί υποψήφιοι:
•        Άτομα μέσης ηλικίας.
•        Άτομα πολύ εκφραστικά, που έχουν περισσότερο δυναμικές ρυτίδες έκφρασης.
•        Όχι άνθρωποι με μεγάλη χαλάρωση.
•        Όχι άνθρωποι με μεγάλη βλεφαρόπτωση.
•        Το Frotox είναι ιδανικό για άντρες, διότι σε αυτούς το Botox θέλει μεγαλύτερη δόση.
Κόστος: Ανάλογο με αυτό του Botox.
Πηγή
madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου