Αρχική

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

H μεταμόρφωση της Ελληνίδας


Άλλαξε το βιολογικό ρολόι της Ελληνίδας γυναίκας;
Υπήρχαν κάτι εποχές...
Οι γυναίκες μαγεμένες από τα παραμύθια, ονειρευόντουσαν έναν ψηλό, με γαλάζια μάτια, έξυπνο, με χιούμορ και με εντυπωσιακό πύργο...
Στα 14 τον συναντούσαν την πρώτη φορά. Δεν είχε γαλάζια μάτια, αλλά σιδεράκια, αλλά τους άρεσε, γιατί τις ξεχώριζε από τα άλλα κορίτσια κι έκανε την καρδιά τους να χτυπά κάπως διαφορετικά.
Στα 18 τις φλέρταρε στο μπαρ. Δεν έμενε σε πύργο, αλλά σε μια γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια, ήταν όμως έξυπνος, κοινωνικός και αισθανόντουσαν κι αυτές έτσι.
Στα 27 τους συστήθηκε στη δουλειά, τα μαλλιά του είχαν αρχίσει να αραιώνουν, αλλά ήταν πολύ καλός στο σεξ.
Στα 33 του έκαναν αυτές νόημα. Το χιούμορ του δεν ήταν πια έξυπνο, πολύ ψηλός δεν ήταν, αλλά τους μίλησε για γάμο και αυτό τον έκανε κάπως γοητευτικό.
Άλλωστε δεν υπάρχει ο ιδανικός έρωτας. Πρέπει σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες να κάνουν παιδιά και να έχουν ένα ανδρικό πρότυπο. Πρέπει να βρουν έναν σύντροφο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Είναι και η κοινωνική καταξίωση στη μέση. Η ανύπαντρη είναι γεροντοκόρη, ελαφριά.
Αυτοί που παντρεύονται εξελίσσουν την ανθρωπότητα, ενώ οι ελεύθεροι δεν το κάνουν...
Αλλάξαν οι εποχές...
Οι Ελληνίδες παντρεύονται όλο και μεγαλύτερες ή δεν παντρεύονται καθόλου.
Είναι ελεύθερες και μπερδεύτηκαν. 
Περιμένουν να βρουν το μεγάλο έρωτα ή περιμένουν το καλό παιδί;
Αλλά ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξεως.
Βέβαια το ιδεώδες είναι να παντρεύεται μια γυναίκα αυτόν που ερωτεύεται. Όταν θα φύγει ο έρωτας θα έχει μετατραπεί σε αγάπη.
Ο έρωτας φεύγει γρήγορα. Οι γυναίκες έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο έρωτας είναι απλώς ένας ενθουσιασμός. Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση όλο και λιγότερες γυναίκες ερωτεύονται...
Και οι άντρες; Που πήγαν όλοι οι άντρες;
Οι άντρες έτσι κι αλλιώς είναι λιγότεροι από τις γυναίκες. Πολλοί δε, είναι ομοφυλόφιλοι. Είναι και η οικονομική κρίση....Οι άνδρες υποφέρουν από στρες και δεν έχουν καιρό για αισθήματα...
Τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να τον παντρευτεί μια γυναίκα;
  • Το ιδανικό θα ήταν να είναι η προβολή του εαυτού της. Να είναι εκείνος που αυτή θα ήθελε να είναι. Να είναι όμοιοι και συμπληρωματικοί, να έχουν την ίδια κουλτούρα, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ενδιαφέροντα και τον ίδιο τρόπο ζωής και φυσικά να ταιριάζουν στο σεξ.
Και τι γίνεται αν στην πορεία η γυναίκα καταλάβει ότι αυτός που έχει παντρευτεί δεν πληρεί τις προϋποθέσεις;
  • Πολύ απλά τον χωρίζουν. Προτιμούν την μονογαμική οικογένεια. Οι γυναίκες σήμερα είναι ικανές με ή χωρίς τον πρίγκηπα να τα καταφέρουν. Είναι μορφωμένες, εργάζονται σκληρά, μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

''Καλύτερα μόνες παρά με κακή παρέα''
Βιβλιογραφία
Συμβουλευτική για γυναίκες, Ξεφτέρη Ειρήνη, Εκδ. Ακρίτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου