Αρχική

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Marsdenia cundurango


H Marsdenia cundurango είναι ένα είδος φυτού του γένους Marsdenia.
H Marsdenia cundurango είναι γνωστό ότι περιέχει conduritol, μία πολυόλη κυκλιτόλη. To Condurango περιέχει μια ομάδα των νέων γλυκοζιτών και στεροειδή. Άλλα συστατικά toy Condurango περιλαμβάνουν υδροξυλιωμένα παράγωγα πρεγνανίου, χλωρογενικό και καφεϊκό οξύ, καθώς και διάφορες κυκλιτόλες, φλαβονοειδή και παράγωγα κουμαρίνης.
Aπομονώθηκε για πρώτη φορά το 1908 από τον Κ. Kübler από το φλοιό της αμπέλου.
Η Condurango μπορεί να βρεθεί στα ψηλά βουνά τις ζούγκλες και τα δάση μεταξύ 2.000 και 3.000 μ. σε ύψος.
Είναι αυτόχθονο φυτό στις χαμηλότερες πλαγιές των Άνδεων στο Περού, τον Ισημερινό και την Κολομβία. Μεγαλώνει περίπου μέχρι 30 μέτρα μήκος, έχει βελούδινα φύλλα και λουλούδια  σαν μικρές χοάνες χρώματος πράσινου και καφέ.Το αμπέλι φτάνει τα 2 μέτρα σε διάμετρο και είναι αρκετά ανθεκτικό και ξυλώδες. Η Condurango πήρε το όνομα από  τον αετό κόνδορα που χρησιμοποιεί αυτό το ανθεκτικό κλήμα για φωλιά. 
Η φλούδα του cundurango στην ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για την πέψη.
H Marsdenia cundurango ενεργοποιεί τις πεπτικές διαδικασίες και μειώνει τον πόνο στο στομάχι, προκαλεί αύξηση της όρεξης, και καταπολεμά τις καούρες σε περίπτωση καρκίνου του στομάχου.
Πώς η Condurango λειτουργεί;
Η Condurango περιέχει μια ουσία που διεγείρει την έκκριση σιέλου και των πεπτικών υγρών στο στομάχι. Σε γενικές γραμμές ανακουφίζει από την δυσπεψία και διευκολύνει την λειτουργία της χοληδόχου κύστεως, μειώνει την ναυτία και σταματά την αιμορραγία του στομάχου. Είναι αποτελεσματικό στον έμετο, στην γαστρίτιδα και στην νεύρωση στομάχου, στις κράμπες στομάχου, στα γαστρικά έλκη, στη σύφιλη, στους ρευματισμούς και στο δάγκωμα φιδιού. Η Condurango έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις.
Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά δραστικό εναντίον του μυκοβακτηρίδιου της φυματίωσης.
Παρενέργειες του Condurango
Η Condurango είναι ασφαλής. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις από τη χρήση Condurango, ειδικά τα άτομα που είναι αλλεργικά στο φυσικό ελαστικό λάτεξ.
Μην χρησιμοποιείτε Condurango εάν:
  • Είστε έγκυος ή θηλάζετε.
  • Είστε αλλεργικοί στο λατέξ.
Δοσολογία για την Condurango
Η κατάλληλη δόση της Condurango εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη καθώς και διάφορες άλλες συνθήκες. 
Αφέψημα: 1 φλιτζάνι 3 φορές την ημέρα: διεγείρει την όρεξη και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Σταγόνες: 3 ml δύο φορές ημερησίως: βοηθά την πέψη και σκοτώνει τα μικρόβια
Κάψουλες: 2 g δύο φορές ημερησίως: αυξάνει την έκκριση της χολής, ανακουφίζει από τον πόνο στο στομάχι και ανακουφίζει από τα αέρια του εντέρου.
Βιβλιογραφία
www.crescentbloom.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου