Αρχική

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Oρθοδοντική με τη μέθοδο INVISALIGN


Aόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε την διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση σειράς λεπτών, διαφανών ναρθήκων οι οποίοι τοποθετούμενοι διαδοχικά στο στόμα μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και υπολογιστές.
Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα, συνήθως ενήλικες, που θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασσικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.
Τι είναι και πόσο διαρκεί;
Η μέθοδος INVISALIGN αποτελείται από μια σειρά λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και/ή τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια όπως ακριβώς ένα γάντι ταιριάζει στο χέρι. Οι νάρθηκες αυτοί, σταδιακά, μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια χωρίς να χρησιμοποιούνται τα κλασικά «σιδεράκια».
Μετά από δύο εβδομάδες αντικαθιστούμε τους παλιούς νάρθηκες με καινούργιους που θα συνεχίσουν τη μετακίνηση των δοντιών για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι να τοποθετήσουμε τους επόμενους κ.ο.κ. Έτσι συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας, με την ανά δύο εβδομάδες εναλλαγή των ναρθήκων, μέχρι τη στιγμή που ο τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τελικό ίσιωμα των δοντιών μετακινώντας τα στις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.
Ανάλογα με τη βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος μια θεραπεία με τη μέθοδο INVISALIGN μπορεί να διαρκέσει από (8) οκτώ έως (18) δεκαοκτώ μήνες και να απαιτήσει αντίστοιχο αριθμό ναρθήκων για την πάνω και κάτω οδοντοστοιχία.
Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να επιλέξουμε ποια δόντια και σε ποια οδοντοστοιχία επιθυμούμε να ισιώσουμε, αφού ανάλογα θα παρασκευασθούν οι διαφανείς νάρθηκες.
Η μέθοδος ΙNVISALIGN αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για πολυάσχολους ανθρώπους, που επιθυμούν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους, χωρίς τις αισθητικές δεσμεύσεις που προκαλούν τα κλασσικά «σιδεράκια» και χωρίς αλλαγές στην ποιότητα της ζωής τους.


Οι νάρθηκες ΙNVISALIGN θεραπεύουν μια σειρά ορθοδοντικών προβλημάτων όπως είναι:
•        στραβά δόντια,
•        δόντια με κλίσεις ή στροφές,
•        συνωστισμοί δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες,
•        μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια,
•        δόντια που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.
Λόγω του ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς, άνετοι και κινητοί, δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή ούτε στο φαγητό ή τις άλλες δραστηριότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι και η στοματική υγιεινή βελτιώνεται, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες ΙNVISALIGN.
Κάθε νάρθηκας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο και τον επόμενό του και μετακινεί σταδιακά για δύο εβδομάδες τα δόντια προς τις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.
Μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν βελτιώσει το χαμόγελο και την υγεία του στόματός τους χάρη στους νάρθηκες ΙNVISALIGN και ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.
Βιβλιογραφία
invisalign.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου