Αρχική

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ένας οδηγός για τις ανοργασμικές γυναίκες


Ανοργασμικές γυναίκες
Ένας οδηγός για τις ανοργασμικές γυναίκες
Είσαστε γυναίκα και αντιμετωπίζετε προβλήματα οργασμού;
Πολλές είναι οι γυναίκες εκείνες που διαμαρτύρονται ότι δεν φτάνουν ποτέ σε οργασμό.
Ανοργασμία ή σύνδρομο  Coughlan's, ICD-10 F52.3 είναι η δυσκολία ή η ανικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό, με σεξουαλική επαφή ή με αυνανισμό.
Οι γυναίκες που παρουσιάζουν πρόβλημα ανοργασμίας δεν κατορθώνουν να φτάσουν στον οργασμό παρά το γεγονός ότι έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική διέγερση.
Τα αίτια της κατάστασης μπορεί να είναι οργανικά (αγγειακά, νευρογενή, ορμονικά, χρόνιες παθήσεις, χρήση φαρμακευτικών ουσιών, λοιμώξεις, λανθάνουσες κακοήθεις παθήσεις του κατώτερου ουρογεννητικού),  ψυχογενή (κατάθλιψη, άγχος απόδοσης) ή λόγω ηλικίας και προκαλεί δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις και έντονη υποκειμενική ενόχληση.
Όταν η ανοργασμία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια η γυναίκα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με ψυχολόγο, ώστε να ξεκινήσει ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Σε περίπτωση που το πρόβλημά της είναι αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ειδικό θεράποντα ιατρό της.
Ένας οδηγός για τις ανοργασμικές γυναίκες
Ο οργασμός είναι μια πολύ πιο εύκολος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.
Πολλοί άνθρωποι μπορούν να φθάσουν στην κορύφωση,  χωρίς δυσκολία, αλλά οι γυναίκες πιο δύσκολα.
Στην προηγούμενη γενιά πολλές γυναίκες δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τον οργασμό, γιατί είχαν ελάχιστη ή καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η κοινωνία δεν επέτρεπε στις γυναίκες να κάνουν τέτοιου είδους συζητήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν απαιτείται  να φτάσουν σε οργασμό για να συλλάβουν, οι περισσότεροι γιατροί δεν αξιολογούσαν  τη σημασία του γυναικείου οργασμού σε μεγάλο βαθμό.
Ευτυχώς, η νοοτροπία έχει αλλάξει και οι περισσότεροι γιατροί έχουν μια πολύ διαφορετική στάση. Άλλωστε υπάρχουν πια πολλές επιστημονικές μελέτες για το σεξ, Σήμερα οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό και όταν ο σύντροφός της είναι έμπειρος στο σεξ την βοηθάει να φτάσει εύκολα στην κορυφή.
Όπως έχουμε ήδη πει, ο οργασμός είναι πολύ πιο αυτόματη απάντηση για τους άνδρες από ό, τι είναι για τις γυναίκες. Οι άνδρες, μάλιστα, δεν συνδέουν τον οργασμό με την αγάπη και τον ρομαντισμό. Αλλά οι γυναίκες, αντίθετα συνδέουν την σεξουαλική τους ικανοποίηση με την αγάπη και την εκτίμηση. Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν νέες γυναίκες που ξεκίνησαν να αντιλαμβάνονται το σεξ, όπως και οι άνδρες. Αλλά είναι ακόμη η μειοψηφία.
Οι απαρχές του γυναικείου σεξ
Πολλές νεαρές γυναίκες ανησυχούν για την έλλειψη οργασμού. Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες νέες γυναίκες δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση για αρκετό καιρό, αφού έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, όταν έρχονται για πρώτη φορά, το κάνουν μέσω του αυνανισμού (47 μέσω του αυνανισμού, 32 τοις εκατό μέσω της σεξουαλικής επαφής, 20 τοις εκατό μέσω απλού χαϊδέματος των γεννητικών οργάνων  και 1 τοις εκατό στον ύπνο). Η ηλικία του πρώτου οργασμού μπορεί να είναι στα 18, αλλά και στα 40!
Οι εικοσάρες και οι τριαντάρες
Και αυτές ακόμη δυσκολεύονται να φθάσουν σε οργασμό.
Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι θεραπευτές του σεξ πιστεύουν ότι αν μια γυναίκα δεν μπορεί  να ολοκληρώσει ή αν δεν είναι πρέπει να ξεκινήσει θεραπεία. Ακόμη κι ο αυνανισμός λειτουργεί θεραπευτικά και μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να γνωρίσει το σώμα της και τον ρυθμό της. 
Και ο σύντροφος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Το πρώτο βήμα είναι να τρέφει μια γυναίκα κάποια αισθήματα για τον άντρα που έχει απέναντί της. Ο άντρας πρέπει να ξέρει να μιλάει με λέξεις για να ερεθίζει μια γυναίκα και να ξέρει να χαϊδεύει. Μερικές γυναίκες, μπορούν να έρθουν σε οργασμό πολύ πιο εύκολα με τη βοήθεια ενός δονητή.
Οι σαραντάρες και οι πενηντάρες
Σίγουρα είναι πολύ πιο έμπειρες οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία. Βέβαια η ικανότητά τους να ολοκληρώνουν εξαρτάται από την ημέρα του έμμηνου κύκλου. Είναι αρκετά κοινό για μια γυναίκα να αισθάνεται περισσότερο  οργασμική στα μισά του κύκλου της. Ωστόσο, σε ορισμένες γυναίκες οι περίοδοι που είναι περισσότερο οργασμικές ποικίλλει. Αυτό είναι φυσιολογικό.
Οι σαραντάρες και οι πενηντάρες πάντως που έχουν πρόβλημα οργασμού πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από έναν έμπειρο θεραπευτή.
Οι διάφοροι τύποι του οργασμού στη γυναίκα
Ο Φρόιντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ισχυρίζεται ότι οι ώριμες γυναίκες έχουν κολπικό οργασμό, ενώ οι νεώτερες γυναίκες κλειτοριδικό. Οι ειδικοί δεν το πιστεύουν πλέον αυτό. Πολλοί από τους εμπειρογνώμονες του σεξ σήμερα, καθώς και απλές γυναίκες, λένε ότι πραγματικά δεν αναγνωρίζουν διαφορά ανάμεσα σε ένα κολπικό οργασμό και έναν κλειτοριδικό.
Η πλειοψηφία των γυναικών χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσουν σε οργασμό.
Άλλες  γυναίκες βιώνουν έναν ιδιαίτερα έντονο οργασμό όταν  το σημείο G  διεγείρεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου).
Ότι οργασμό και αν έχει μια γυναίκα, σημασία έχει να το απολαμβάνει.
Ταυτόχρονος οργασμός
Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να φθάσουν σχεδόν ταυτόχρονο οργασμό με τους συντρόφους τους.
Αλλά στην πραγματικότητα, ο ταυτόχρονος οργασμός είναι αρκετά σπάνιος.
Ωστόσο, είναι σίγουρα ωραίος,  όταν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί , αν η γυναίκα έχει  καλό έλεγχο του οργασμού της, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά της για να διεγερθεί ή αν ο σύντροφός της είναι εξειδικευμένος να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του  κατά τη συνουσία - για να φέρει τη γυναίκα στην κορύφωση ακριβώς την ίδια στιγμή που έρχεται κι αυτός.
Πολλαπλοί οργασμοί
Η πλειοψηφία των γυναικών, στην πραγματικότητα μπορεί να έχει μια σειρά από οργασμούς τον έναν μετά τον άλλο  αν είναι σε διέγερση και χαλαρές και αν ο σύντροφος είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τις πολλές απαιτήσεις της. Η δυνατότητα να έχουν οι γυναίκες πολλαπλούς οργασμούς αυξάνει με την ηλικία. Είναι ασυνήθιστο στην ηλικία των 20, αλλά πολλές γυναίκες στα 40, στα 50 και στα 60 μπορούν να έχουν συχνά πολλαπλούς οργασμούς.
Γυναικείος οργασμός στη μέση ηλικία
Όπως έχουμε ήδη πει, η ικανότητα μιας γυναίκας να φθάσει σε οργασμό τείνει να βελτιώνεται με την ηλικία. Αλλά ξέρουμε, επίσης, ότι μερικές γυναίκες, μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε οργασμό. Το σημαντικό είναι να πιστέψουν ότι ποτέ δεν είναι «πολύ αργά».
Αν υποβληθούν σε θεραπεία μαθαίνουν και σκέφτονται πιο θετικά για τα γεννητικά όργανά τους και να χρησιμοποιούν τους δονητές  κλειτορίδας.
Επίσης, στη μέση ηλικία, υπάρχει και το θέμα της εμμηνόπαυσης με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και η ξηρότητα του κόλπου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι  για την αντιμετώπισή τους. Υπάρχουν λιπαντικά, για κάθε ηλικία της γυναίκας.
Για τη θεραπεία της ορμονικής υποκατάστασης, μια γυναίκα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καρκινογένεσης. Η ορμονική υποκατάσταση είναι αποτελεσματική για την απαλλαγή μια γυναίκας από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης,  όπως εξάψεις και εφιδρώσεις, αλλά  δεν είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση.
Σήμερα, πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει ότι τα συμπληρώματα διατροφής από σόγια και κόκκινο τριφύλλι, μπορούν να  ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και στην πραγματικότητα τους βοηθούν  να αισθάνονται νεότερες και σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση. Επιπλέον αυτά τα συμπληρώματα προστατεύουν από την καρκινογένεση. Αυτά τα είδη των συμπληρωμάτων είναι άμεσα διαθέσιμα σε  φαρμακεία δρόμο και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας άνδρας
Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας. Η κλειτορίδα προοριζόταν να μετατραπεί σε πέος στην ενδομήτριο ζωή, αλλά λόγω του γυναικείου φύλου παρέμεινε υποανάπτυκτη, αλλά στη σεξουαλική διέγερση είναι εξίσου σημαντική, όπως το πέος σε έναν άνδρα.
Ένας άνδρας πρέπει να ξέρει ότι η αγάπη, ο  ρομαντισμός, τα χάδια  και η αγκαλιά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία της ερωτικής ατμόσφαιρας του σεξ, κατά τα πρώτα στάδια.
Επίσης, ένας άνδρας δεν πρέπει να βιάζεται. Ένα χάδι στο στήθος της γυναίκας, ο στοματικός  έρωτας  ή συγκεκριμένες στάσεις μπορεί να την βοηθήσουν να φθάσει σε οργασμό.
Το να ρωτήσει ένας άνδρας τη γυναίκα τι την βοηθάει να φθάσει σε οργασμό δεν είναι κακό. Ούτε πρέπει να διστάσει να χρησιμοποιήσει έναν δονητή, αν της αρέσει η ιδέα.
Αν δεν μπορεί πάλι, ένας άνδρας πρέπει να της τονώσει το ηθικό και της πει πόσο σέξι και όμορφη είναι
Ο οργασμός είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Όλες οι γυναίκες το δικαιούνται.
Αλλά δεν είναι εύκολο αν είστε νευρικές, κουρασμένες, αγχωμένες ή δυστυχισμένες στη  σχέση σας.
Σε περίπτωση σεξουαλικής αδυναμίας, οι γυναίκες δεν πρέπει να διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό θεραπευτή του σεξ.
Βιβλιογραφία
The Big O: How to have them, give them, and keep them coming, Lou Page


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου