Αρχική

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αρωματοθεραπεία στην οδοντιατρική


Όλοι οι άνθρωποι συνδέουν τη μυρωδιά του οδοντιατρείου με το γαρυφαλλέλαιο.
Η αρωματοθεραπεία ξεκινά το 4000 π.Χ. στην Κίνα, Αραβία, Αίγυπτο, Ελλάδα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα αποτελέσματα των δραστικών ουσιών των αιθέριων ελαίων είναι αναμφισβήτητα.
Στο οδοντιατρείο περιβαλλοντολογικά αρώματα μπορούν να ενσωματωθούν με τα αρωματικά εκχυλίσματα των βοτάνων και να αλλάξουν την χημεία του εγκεφάλου, έτσι ώστε να παράγει, θετικές συναισθηματικές ή ψυχολογικές σκέψεις.
Βέβαια, το άρωμα του γαρυφαλέλαιου δεν συνδέεται με όμορφες αναμνήσεις...
Και γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί, ο οδοντίατρος, συχνά, χρησιμοποιεί φάρμακα που περιέχουν ευγενόλη και προέρχονται από το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλλου.
Η ευγενόλη έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει, επίσης, την ιδιότητα να μουδιάζει στο σημείο που εφαρμόζεται, επιτρέποντας στον οδοντίατρο να κάνει τις διάφορες επεμβάσεις του. Η χρήση της ευγενόλης γίνεται εδώ και 100 χρόνια γιατί αναισθητοποιεί το δόντι και παράλληλα προστατεύει τον οδοντικό πολφό.
Βέβαια, όλα σχεδόν τα αιθέρια έλαια, τα ανθόνερα και τα αρωματοθεραπευτικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη στοματική κοιλότητα και στα δόντια, γιατί τα αιθέρια έλαια εισχωρούν άμεσα στις μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας.
Επίσης, τα αιθέρια έλαια δρουν μέσω του οσφρητικού νεύρου με άμεσα αποτελέσματα στην τόνωση της εμπιστοσύνης και στην χαλάρωση.
Τα αιθέρια έλαια μερικές φορές έχουν κατασταλτική δράση που βοηθάει στη μείωση του άγχους και του φόβου στην οδοντιατρική.
Βιβλιογραφία
http://www.articlesphere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου