Αρχική

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σπιτικές συνταγές για απολέπιση



Απολέπιση - Peeling
Η απολέπιση είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και συμβάλλει στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας της επιδερμίδας και  στην αποβολή των τοξινών. Το δέρμα μας ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρά του δημιουργώντας νέα, αλλά τα νεκρά κύτταρα μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, πάνω από τα νέα, κάνοντάς την θαμπή και τραχιά.
Η απολέπιση κάνει την επιδερμίδα να λάμπει.
Μυστικά για αποτελεσματική απολέπιση:
-Η απολέπιση πρέπει να γίνεται όταν το δέρμα είναι νωπό, όπως κατά τη διάρκεια του ντους.
-Απαραίτητα εργαλεία της απολέπισης είναι η λούφα και το σφουγγάρι.
-Η απολέπιση πρέπει να ξεκινάει από τα πόδια προς τα πάνω και να γίνεται με κυκλικές κινήσεις.
-Η ελαστική επιδερμίδα θέλει απολεπιστικό τζελ μία φορά την εβδομάδα, η τραχιά επιδερμίδα θέλει απολεπιστική κρέμα τέσσερις φορές την εβδομάδα, η σκληρή επιδερμίδα θέλει scrub με μεγάλους κόκκους τρεις φορές την εβδομάδα και η ευαίσθητη απολεπιστικό ζελ δύο φορές τον μήνα.
-Στο πρόσωπο απολέπιση γίνεται μία φορά την εβδομάδα αν έχετε ξηρό δέρμα, 2 φορές αν έχετε λιπαρό ή μεικτό και 2 φορές το μήνα αν έχετε ευαίσθητο. Αν ταλαιπωρείστε από ακμή γίνεται απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με προϊόντα με σαλικυλικό οξύ που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν τους πόρους.
-Στο σώμα μπορείτε να κάνετε και καθημερινά  απολέπιση επιμένοντας στα δύσκολα σημεία (γόνατα, αγκώνες).
Τα απολεπιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με φυτικά ή θαλάσσια συστατικά, εκχυλίσματα φρούτων, αλλά και μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που ενυδατώνουν την επιδερμίδα.
Σπιτικές συνταγές για απολέπιση
1η Σπιτική συνταγή για απολέπιση
Ανακατέψτε 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με μια χούφτα φράουλες ψιλοκομμένες και τρίψτε με το μείγμα το σώμα σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεβγάλετε με κρύο νερό.
2η Σπιτική συνταγή για απολέπιση
Ανακατέψτε 6 κουταλιές μέλι, 6 κουταλιές ζάχαρη και 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος και κάντε με το μείγμα απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, αφήστε το 15 λεπτά και  μετά ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.
3η Σπιτική συνταγή για απολέπιση
Ανακατέψτε 6 κουταλιές ελαιόλαδο, με 6 κουταλιές ζάχαρη και κάντε με το μείγμα μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε το 15 λεπτά. Μετά ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.
4η Σπιτική συνταγή για απολέπιση
Ανακατέψτε 18 κουταλιές της σούπας τρίμμα καρύδας με 6 κουταλιές σιμιγδάλι κι 6 κουταλιές μαύρη ζάχαρη  και με το μείγμα κάντε μασάζ με γρήγορες κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα για λίγα λεπτά. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με άφθονο κρύο γάλα.
Σπιτική συνταγή για θεραπευτικό, συσφικτικό και τονωτικό πίλινγκ

Ανακατέψτε 1 κούπα ελαιόλαδο με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 6 κουταλιές της σούπας ψιλό ιωδιούχο αλάτι και κάντε 2-3 λεπτά μασάζ με το μείγμα στην περιοχή που υπάρχει επιδερμική χαλάρωση στο σώμα. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και τονώνεται η επιδερμίδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου