Αρχική

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης


Αποτοξίνωση
Στρες, ρύπανση, διατροφή, υπερβολές...
Καθημερινά οι τοξίνες συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.
Το άγχος, η κούραση, και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής με τα τσιγάρα, τα ποτά και τα συντηρητικά στις τροφές,  μας φορτώνουν με περιττές τοξίνες.
Βέβαια, ο οργανισμός μας  έχει την ικανότητα να αποτοξινώνεται μόνος του, σε φυσιολογικές συνθήκες. Την αποτοξίνωση την κάνει αποβάλλοντας τις τοξικές ουσίες μέσω του ήπατος, των νεφρών και του δέρματος.  Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη βοήθεια...
Την βοήθεια στον οργανισμό μας για αποτοξίνωση, μπορούμε να την δώσουμε εύκολα και ανώδυνα. Θέλει τρόπο κι όχι κόπο.
Καταρχήν μειώνουμε τις τροφές που επιβαρύνουν τον οργανισμό και τις αντικαθιστούμε με άλλες που περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Οι τροφές που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας είναι τα ζωικά λίπη, το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά, όλες οι επεξεργασμένες τροφές, οι τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι, τα λιπαρά τυριά, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, το μπέικον, οι σος, τα γλυκά, τα τεχνητά γλυκαντικά, η επεξεργασμένη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και η καφεΐνη.
Αντιτοξικές τροφές
-Το νερό: 12 ποτήρια νερό είναι απαραίτητα καθημερινά.
-Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, πιπεριές, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι και οι ντομάτες. Περιέχουν φλαβονοειδή που διεγείρουν τον μεταβολισμό  και βοηθούν στην αποτοξίνωση καρκινογόνων ουσιών από το ήπαρ.
-Προβιοτικά: Γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλο, σκόρδο και κρεμμύδι που συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, μειώνουν τον χρόνο διέλευσης των βλαβερών ουσιών από το έντερο και διευκολύνουν στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό.
-Τροφές που περιέχουν πολυφαινόλες: Πράσινο τσάι, κεράσια, μούρα, βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλλα, φουντούκια καρύδια και σταφύλια. Έχουν πολυφαινόλες  (ελλαγικό και γλυκαρικό οξύ κ.α.) και φυτικές ίνες. Εμποδίζουν τον σχηματισμό αγγείων από τα καρκινικά κύτταρα, αποβάλλουν τα ξένα οιστρογόνα από τις περιβαλλοντολογικές χημικές ουσίες και διεγείρουν το μηχανισμό αποβολής καρκινογόνων και άλλων τοξικών ουσιών.
Προτιμήστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ανάλατους σπόρους, άψητους ξηρούς καρπούς, ψάρια. Αν δεν μπορείτε χωρίς κρέας και τυρί, φροντίστε να είναι άπαχα. Επίσης, τα λαχανικά καλύτερα να καταναλώνονται ωμά ή στον ατμό για να διατηρούνται οι βιταμίνες τους.
Σταματήστε να τσιγαρίζετε τα φαγητά και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα διατροφής.
Και μην ξεχνάτε την άσκηση που είναι ευεργετική για την υγεία σας, γιατί ενισχύει τον μεταβολισμό, βελτιώνει την διάθεση, ρυθμίζει την όρεξη, διώχνει το στρες, κάνει λαμπερό δέρμα, βοηθάει στον ύπνο και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου