Αρχική

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα είναι η λύση για τη θεραπεία του καρκίνου


Οι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν τον γενετικό κώδικα και άνοιξαν το μονοπάτι για τη θεραπεία του καρκίνου.
Οι επιστήμονες έφτιαξαν τους γενετικούς χάρτες και άνοιξαν  τον δρόμο θεραπείας του καρκίνου!
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
•           Οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τους γενετικούς κώδικες του καρκίνου του πνεύμονα και του δέρματος και άλλων καρκίνων και επισήμαναν τις ειδικές μεταλλάξεις του  DNA που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνους όγκους.
•           Οι μελέτες βοήθησαν στην θεραπεία του καρκίνου.
•           Ο καρκίνος χτυπά πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως
Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτοί οι χάρτες προσφέρουν στους ασθενείς μια εξατομικευμένη θεραπεία που ποικίλλει από την πρώιμη διάγνωση μέχρι την χρησιμοποίηση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Οι χάρτες επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετήσουν κύτταρα με ελαττωματικό DNA κι έτσι παράγουν πιο αποτελεσματικά φάρμακα για να πολεμήσουν τα ελαττώματα.
Με την αναγνώριση όλων των καρκινικών γονιδίων οι επιστήμονες μπορούν και  αναπτύσσουν νέα φάρμακα που στοχεύουν τα ειδικά μεταλλαγμένα γονίδια.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο κώδικας του DNA  για τον καρκίνο του δέρματος περιέχει σχεδόν 30,000 σφάλματα και του καρκίνου του πνεύμονα περισσότερα από  23,000.
Η αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι το κάπνισμα και για το κακόηθες μελάνωμα η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία’.
Με αυτές τις αλληλουχίες του γονιδιώματος, οι ερευνητές είναι ικανοί να ερευνήσουν βαθιά στο παρελθόν του κάθε όγκου, ξεσκεπάζοντας με αξιοσημείωτη  καθαρότητα τα αποτυπώματα αυτών των περιβαλλοντολογικών μεταλλάξεων στο  DNA, που συνέβηκαν χρόνια πριν ο όγκος γίνει αντιληπτός.
Επιστήμονες σε όλες τις χώρες στον κόσμο ολοκληρώνουν παρόμοιες μελέτες στον καρκίνο του μαστού,  στον καρκίνο του εγκεφάλου, των ωοθηκών και παγκρέατος και στον καρκίνο του ήπατος.
Ο καρκίνος είναι παγκοσμίως η κύρια αιτία θανάτου και ευθύνεται για την απειλή 7 εκατομμυρίων ζωών σύμφωνα με τον World Health Organization.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου