Αρχική

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κερκυραϊκή παστιτσάδα


Αν και δεν είναι κατάλληλο φαγητό για όσους κάνουν δίαιτα, γιατί συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά.
Είναι πλέον κατάλληλο για τους αθλητές και όσους θέλουν κάνουν αύξηση της μυϊκής μάζας και γυμνάζονται και για όσους θέλουν να πάρουν ενέργεια ή έχουν σιδηροπενική αναιμία.
Πάντως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.
Αυτό το εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας κάνει θραύση παγκοσμίως.
Το μοσχάρι πρέπει να είναι βιολογικής προέλευσης για να είναι υγιεινό.
Το ελαιόλαδο, η κανέλα, τα γαρίφαλα, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια του δίνουν μια υγιεινή νότα.
Το μοσχάρι σύμφωνα με την μεσογειακή διατροφή δεν πρέπει να καταναλώνεται συχνότερα από 15 ημέρες.
Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κύβους
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το κρέας.
-Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
-Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε και αυτά να ροδίσουν λίγο μαζί με το κρέας.
-Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
-Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μαϊντανό, την ντομάτα, την κανέλα και το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ.
-Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει το μοσχάρι.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και φτιάχνουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το μοσχάρι με τη σάλτσα του.
Συνοδεύεται με ξινόμαυρο κρασί. 
Ενέργεια: 697 θερμίδες ανά μερίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου