Αρχική

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πώς αφαιρείται το τατουάζ


Το τατουάζ αφαιρείται με λέιζερ και δερμοαπόξεση.
Το λέιζερ δεν έχει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η Δερμοαπόξεση  γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί τοπική αναισθησία στην περιοχή του τατουάζ, η οποία δεν πονά σχεδόν καθόλου. Έπειτα με τη χρήση του Dermabrasion που είναι ένα ειδικό περιστροφικό ιατρικό μηχάνημα αφαιρούνται σταδιακά τμήμα τμήμα και επίπεδο επίπεδο οι στοιβάδες της χρωστικής του τατουάζ που έχουν¨εμποτίσει¨ το δέρμα.
Η όλη επέμβαση δεν πονά καθόλου και διαρκεί από 30-60 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ. Απαιτεί άρτια εκπαίδευση, εμπειρία και δεξιοτεχνία από το μέρος του γιατρού έτσι ώστε να έχουμε τέλεια αποτελέσματα. Το τατουάζ αρχίζει και ¨ξεθωριάζει¨ από την πρώτη κιόλας ημέρα και φεύγει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Τις επόμενες 2 ημέρες κάνουμε αλλαγές χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διάλυμα σαν μελάνι το οποίο προσροφά το εναπομείναν χρώμα. Τατουάζ που δεν φεύγουν με τα Λέιζερ μπορούν να αποχρωματιστούν χωρίς πρόβλημα με αυτή την μέθοδο.
Tι να προσέξετε μετά
H περιποίηση του δέρματος μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ είναι σχεδόν ίδια με τη φροντίδα μιας επιφανειακής πληγής. Iδιαίτερα σημαντική είναι η προστασία της περιοχής τις πρώτες 2-3 μέρες, ώσπου να δημιουργηθεί «κρούστα».
Γι’ αυτό συνήθως:
•Eφαρμόζονται αντισηπτικά βάμματα ή αντιβιοτικές κρέμες, που ανακουφίζουν τον ασθενή, αλλά και προλαμβάνουν τις μολύνσεις.
•Xρησιμοποιούνται αντικολλητικές γάζες, αφού μέχρι τη δημιουργία της «κρούστας» υπάρχει στην πληγή παραγωγή υγρού.
•Συνιστάται προστασία από το νερό και τον ήλιο. O ήλιος, μάλιστα, καλό είναι να αποφεύγεται όχι μόνο τις πρώτες μέρες, αλλά και αρκετό καιρό μετά, καθότι το καινούργιο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου