Αρχική

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ασκήσεις στην πισίνα


Προπόνηση στην πισίνα 
Κάψτε το λίπος με εύκολες κινήσεις μέσα στο νερό
Μπορείτε να κάψετε το λίπος στις διακοπές σας, με εύκολες κινήσεις μέσα στο νερό. 
Πριν κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις κάντε ένα μικρό ζέσταμα περπατώντας γρήγορα μέσα στην πισίνα για 3 λεπτά.
-Κάνονμπολ: Γυμνάζει κοιλιακούς, γοφούς και πόδια
Σε βαθιά νερά τοποθετήστε το ρολό επίπλευσης τυλιγμένο γύρω από το πάνω μέρος της πλάτης και τα χέρια πρέπει να πιάνουν το ρολό σε κάθε άκρο. 
Τεντώστε τα πόδια προς το κάτω μέρος στην πισίνα με τα δάχτυλα τεντωμένα. 
Χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς και φέρτε τα γόνατα προς το στήθος (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). Κρατήστε για δύο δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξανατεντώστε τα πόδια. 
Κάνετε 20 επαναλήψεις.


-Παιχνίδια με τη σκάλα της πισίνας: Γυμνάζει τα χέρια, την πλάτη, τους κοιλιακούς και τους γοφούς
Ξεκινήστε με τα πόδια να ακουμπούν στην σκάλα της πισίνας, κρατώντας το ρολό επίπλευσης, με τα δύο χέρια στο ύψος των ώμων τεντωμένα μπροστά σας. Χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς για να σταθεροποιήσετε και να ωθήσετε το ρολό προς τον πυθμένα πισίνας, διατηρώντας τα χέρια σας τεντωμένα, μέχρι το ρολό να βρεθεί σε βαθιά θέση (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Κρατήστε 30 δευτερόλεπτα.  
Κάντε 10 επαναλήψεις.


-Αγκυροβοληθείτε: Γυμνάζει κοιλιακούς, γοφούς, γλουτούς και πόδια
Κρατώντας τη σκάλα πισίνας με τα δύο χέρια με τους αγκώνες λυγισμένους, βάλτε το ρολό επίπλευσης κάτω από το στομάχι και τα πόδια τοποθετήστε τα πίσω σας, ενωμένα. Χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς για να σταθεροποιήσετε  τα κάτω άκρα προς την πισίνα, έτσι ώστε το σώμα να σχηματίζει μια γωνία 90 μοιρών (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). 
Κάνετε 20 επαναλήψεις.


-Βαθιά βουτιά στην πισίνα: Γυμνάζει τα χέρια, το στήθος, την πλάτη, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τα πόδια
Σταθείτε με τα πόδια στην πισίνα, ώστε να ακουμπούν στον πάτο, κρατώντας το ρολό επίπλευσης στην επιφάνεια του νερού με τα δύο χέρια ελαφρώς πιο ανοιγμένα από το πλάτος των ώμων. 
Πιέστε τα χέρια κάτω, και τεντώστε το αριστερό πόδι προς τα πίσω μέχρι να είναι παράλληλο με τον πάτο της πισίνας (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). 
Επαναλάβετε το ίδιο με το δεξί πόδι.
Κάντε 10 επαναλήψεις. 


-Περιστροφική άσκηση: Γυμνάζει τα άκρα, τους κοιλιακούς, τους πλάγιους κοιλιακούς και τα πόδια.
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών σε σημείο που πατώνετε, κρατώντας το ρολό επίπλευσης, με τα χέρια ελαφρώς πιο ανοιχτά  από το πλάτος των ώμων στην επιφάνεια του νερού. Βυθίστε το ρολό επίπλευσης, μέχρι να φτάσει στα γόνατα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία), κάνοντας μια  περιστροφή του κορμού προς τα δεξιά. 
Επαναλάβετε την ίδια άσκηση με περιστροφή του κορμού στην αριστερή πλευρά. 
Κάνετε 20 επαναλήψεις.


Συγχρονισμένη άσκηση: Γυμνάζει κοιλιακούς
Βάλτε το ρολό πλεύσης κάτω από τα γόνατα, τα χέρια τεντωμένα στο πλάι, ώστε να ακουμπάτε τα πλαϊνά τμήματα στις γάμπες σας (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). 
Κάνετε 20 επαναλήψεις.


Κόλπα στο νερό: Γυμνάζει τα χέρια, το στήθος, την πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια
Σταθείτε με τα πόδια να ακουμπούν τον πάτο της πισίνας,  και κρατήστε το ένα άκρο του ρολού επίπλευσης σε κάθε χέρι, το οποίο θα το τοποθετήσετε κάτω από το δεξί σας γόνατο και στη συνέχεια τεντώνετε τα χέρια σας προς τα πάνω ενώ το αριστερό πόδι είναι τεντωμένο προς τα πίσω σε βαθύ κάθισμα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Επαναλάβετε το ίδιο για την αντίθετη πλευρά.
Κάντε 10 επαναλήψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου