Αρχική

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Φυτικός άνθρακας για τα φουσκώματα


Φυτικός άνθρακας και ευερέθιστο έντερο
Υποφέρετε από ευερέθιστο έντερο και έχετε φουσκώματα και κοιλιακούς πόνους;
Ο ενεργός άνθρακας προσροφά τα οργανικά μόρια και τα τοξικά αέρια και χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς, όπως σε μάσκες αερίου μέχρι σε φάρμακα για πεπτικές διαταραχές.
Ο φυτικός άνθρακας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αντίδοτο σε δηλητήρια το 1813 στο Μονπελιέ από έναν φαρμακοποιό τον Touery, ο οποίος ενώπιον της Γαλλικής Ακαδημίας Ιατρικής έλαβε μια πολύ μεγάλη θανατηφόρα δόση στρυχνίνης που είχε τοποθετήσει σε φυτικό άνθρακα και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
Ο ενεργός άνθρακας υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία με απανθράκωση και έγχυση με υδρατμούς, για να δημιουργηθούν στην επιφάνειά του αμέτρητοι μικροσκοπικοί πόροι, για να είναι προσροφητικός. Καλύτερος και πιο προσροφητικός άνθρακας είναι ο άνθρακας από το κέλυφος καρύδας.
Παραμένοντας μέσα στον εντερικό σωλήνα ο ενεργός φυτικός άνθρακας απορροφά όλες τις ανεπιθύμητες τοξίνες, όπως τα πρόσθετα τροφίμων, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, τοξικά βακτήρια, προσροφά τα αέρια και ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου. 
Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε γαστρεντερίτιδα, διάρροιες, μετεωρισμό και αεροφαγία. Μειώνοντας τα εντερικά αέρια ο φυτικός άνθρακας βοηθά στην διατήρηση επίπεδης κοιλιάς. Ακόμη προστατεύει από τη δυσάρεστη αναπνοή λόγω της εντερικής ζύμωσης και καταπολεμά τις διάρροιες. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 4 κάψουλες στα ενδιάμεσα των γευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου