Αρχική

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ανακαλύφθηκε το φάρμακο που θεραπεύει την απιστία των αντρών


Ερευνητές από την Ιαπωνία ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το φάρμακο που σταματά τους άντρες από το να απιστούν!
Καθηγητές από τα πανεπιστήμια Waseda και Kyushu ήθελαν να μελετήσουν πώς επηρεάζεται ο εγκέφαλος από το αντιβιοτικό μινοκυκλίνη.
Κατασκεύασαν «παγίδες» με τη βοήθεια οκτώ φωτογραφιών πολύ ελκυστικών γυναικών και ζήτησαν από 98 άντρες να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικές και πόσο αξιόπιστες θεωρούσαν αυτές τις γυναίκες. Ακόμη, έπρεπε να δηλώσουν πόσα χρήματα από τα 1.300 γιεν που –θεωρητικά- είχαν στη διάθεσή τους, θα ήθελαν να τους δώσουν. Όσοι επέλεγαν να δώσουν κάποιο ποσό, αυτομάτως  το ποσό αυτό θα τριπλασιαζόταν. Οι ερευνητές τους εξήγησαν ότι οι γυναίκες θα είχαν την επιλογή είτε να τα μοιραστούν ή να τα πάρουν όλα.
Οι άνδρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μια ομάδα ένα δόθηκε μια τετραήμερη  θεραπεία με μινοκυκλίνη, και στη δεύτερη, την ομάδα ελέγχου, δόθηκε  Placedo.
Οι άνδρες που πήραν το φάρμακο Μινοκυκλίνη δεν εμπιστεύονταν τις ελκυστικές γυναίκες για να τους δώσουν τα χρήματα.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν σχιζοφρενείς ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μινοκυκλίνη είχαν δραματικές βελτιώσεις των ψυχωσικών συμπτωμάτων τους. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω εξετάσεις για τις επιπτώσεις της μινοκυκλίνης  για τις ψυχικές ασθένειες και τον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ψυχικές διεργασίες, η διάθεση και η λήψη αποφάσεων μπορεί να επηρεαστεί από φλεγμονώδεις διεργασίες στον εγκέφαλο. Η μινοκυκλίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές επιδράσεις που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν  να βοηθήσουν τους άνδρες να παίρνουν πιο ορθολογικές αποφάσεις.
Τι είναι η μινοκυκλίνη;
Η μινοκυκλίνη είναι ένα αντιβιοτικό (τετρακυκλίνη) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής. Επίσης, χρησιμοποιείται και  για άλλες λοιμώξεις του δέρματος, στη νόσο του Lyme, και μπορεί να βοηθήσει και στο άσθμα. Πρόσφατες δοκιμές έχουν δείξει ότι μινοκυκλίνη μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με ψυχικές ασθένειες, όπως η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη.
Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσουν οι γυναίκες σύζυγοι προληπτικά τη θεραπεία στους συζύγους με μινοκυκλίνη .... γιατί η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη από τη θεραπεία...
Βιβλιογραφία
dailymail.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου