Αρχική

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εσείς ανήκετε στην Multitasking γενιά;


Multitasking γενιά…
Χτυπάει το τηλέφωνο… Είναι ο αγαπημένος μου φίλος και θέλει να πιούμε καφέ και να συζητήσουμε γιατί έχουμε καιρό να τα πούμε… κι έχουμε τόσα πολλά να πούμε! Αχ! Πόσο θα το ήθελα… αλλά τι λέω δεν έχω χρόνο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βαλθεί όλοι να με εξοντώσουν. Αισθάνομαι σαν ζογκλέρ. Τηλέφωνα, ίντερνετ, ιατρείο, εθελοντισμός, συνελεύσεις, διάβασμα παιδιών, μαγείρεμα. Ταυτόχρονη ενασχόληση με χιλιάδες πράγματα. Αισθάνομαι τον εγκέφαλό μου να βομβαρδίζεται. Τι να κάνω ανήκω κι εγώ στη multitasking generation, που πρέπει να χειρίζομαι πολλές συσκευές και πληροφορίες ταυτόχρονα.
Ο γιος μου ο Γιάννης έχει κλειστεί στο δωμάτιό του, και απολαμβάνει το καλοκαίρι … Διαβάζει, ταυτόχρονα φοράει ακουστικά για να ακούει μουσική, μιλάει στο skype, τσεκάρει κατά διαστήματα το msn, και το facebook για μηνύματα, το κινητό του είναι σε απόσταση αναπνοής και για να ξελαμπλοκάρει κατά διαστήματα, παρακολουθεί κανένα βιντεάκι στο you tube! Την ίδια στιγμή και ο υπολογιστής του κάνει το δικό του multitasking και κατεβάζει ταινίες, «τρέχει» πέντε προγράμματα μαζί κι έχει και δέκα παράθυρα ανοιχτά!
Έμαθε ο Γιάννης το multitasking από τον μπαμπά και τη μαμά. Μιλούν συνεχώς στο κινητό, φτιάχνουν ταυτόχρονα καφέ, προετοιμάζουν τα παιδιά, βλέπουν τηλεόραση, ετοιμάζονται για να πάνε στην δουλειά, διαβάζουν τα τελευταία επιστημονικά άρθρα της ιατρικής, μαγειρεύουν, διαβάζουν τα mail τους, πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο...Εξάντληση σκέτη, συνεχές τρέξιμο, αγώνας για την επιβίωση.
Και το διάβασα το άρθρο… το multitasking συνδέεται με μαθησιακές δυσκολίες, εξασθένηση της πρόσφατης μνήμης (προχθές δεν θυμόμουν το όνομά μου), αδυναμία συγκέντρωσης, ακόμη και ψυχιατρικές διαταραχές, όπως η διάσπαση της προσοχής.
Πλέον δεν αντέχεται αυτό, το μυαλουδάκι μας θα καεί. 
Η συνταγή είναι απλή. Συγκεντρωνόμαστε σε ένα πράγμα κάθε φορά, περιορίζουμε το multitasking, κοιμόμαστε καλύτερα και αποφεύγουμε τα φάρμακα και τις χημικές ουσίες για να μετατραπεί η σημερινή δική μας multitasking generation σε αυριανή των παιδιών μας mentally generation.
Άρα λοιπόν: ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου