Αρχική

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Sudoku για πνευματική διαύγεια


Οι βιταμίνες και την άσκηση βοηθούν να διατηρήσετε τη μνήμη σας και την πνευματική σας διαύγεια, αλλά το καλύτερο είναι  το Sudoku, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές.
Ο Dr Raza Naqvi από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο με την ομάδα του, αξιολόγησαν διάφορες έρευνες που έχουν εστιάσει στη μελέτη των παραγόντων οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση της πνευματικής διαύγειας. 
Συνολικά εξέτασαν 32 μελέτες με στοιχεία από 25.000 υγιείς ενήλικες άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τους μελετητές στην πλειοψηφία τους οι έρευνες οι οποίες εστίαζαν στη δράση των φαρμάκων, της ορμονοθεραπείας και των συμπληρωμάτων, όπως οι βιταμίνες και τα ιχθυέλαια, δεν έδειξαν τόσο ισχυρή θετική επίδραση στην νοητική διαύγεια, όσο το  Sudoku. Όσον αφορά την άσκηση φάνηκε ένας θετικός συσχετισμός, αλλά ήταν μικρότερος κι αυτός, όπως έδειξε η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Canadian Medical Association Journal.
Η πνευματική άσκηση, όπως τα Sukoku, τα παζλ και τα σταυρόλεξα έδειξαν θετικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση της νοητικής ικανότητας σε κάθε έρευνα.
Βιβλιογραφία

newsrt.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου