Αρχική

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Φενγκ Σούι για καλύτερη ζωή



Κάντε καλύτερη τη ζωή σας
Το Φενγκ Σούι, στην κινεζική γλώσσα σημαίνει «άνεμος και νερό».
Φενγκ Σούι είναι η τέχνη που μας βοηθάει να γνωρίσουμε την κοσμική ενέργεια (Τσι).
Αυτή την ενέργεια μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. 
Η κοσμική ενέργεια, το Τσι, προέρχεται από τη συνεχή και αιώνια εναλλαγή δύο άλλων ενεργειών: της θετικής Γιαγκ και της αρνητικής Γιν.
Η εφαρμογή των κανόνων του Φεvγκ Σούι συνεπάγεται την αρμονία και τη σταθερότητα των ενεργειακών κυμάτων, η οποία με τη σειρά της φέρνει καλή τύχη σε όποιον δέχεται τα κατάλληλα ενεργειακά κύματα.
Η υπερβολική ροή σε κάποιο χώρο του Γιν ή του Γιαγκ μπορεί να είναι κατα­στρεπτική για όσους ζουν ή εργάζονται σ’ αυτόν, αλλά και για τους επισκέπτες τους. Αντίθετα, η ισορροπία των δύο ενεργειακών δυνάμεων ευνοεί την ψυχoσωματική αρμονία και την υλική ευμάρεια. Σχετικά με τις δύο μορφές της κοσμικής ενέργειας και την εξισορροπημένη συνύπαρξή τους, η μία διαδέχεται την άλλη. Η χρυσή τομή βρίσκεται στην αρμονική συνύπαρξη των Γιν και Γιαγκ. Μερικά τέτοια αρμονικά ζεύγη είναι η αντρική και η γυναικεία φύση, ο ουρανός και η γη, το άσπρο και το μαύρο, ο ήλιος και η σελήνη, η ζέστη και το κρύο, το βουνό και η πεδιάδα, το σκληρό και το μαλακό, η γέννηση και ο θάνατος, η ξηρασία και η ­υγρασία, η ενεργητικότητα και η παθητικότητα, ο δυναμισμός και η απραξία, κ.ά.

Στο σπίτι ή στο γραφείο, οι δύο ενέργειες μεταφράζονται σε συγκεκρι­μένες αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές επιλογές.
Ένα σπίτι χαμηλοτάβανο ή υπόγειο με χαμηλό φωτισμό και διακοσμημέ­νο με σκούρα χρώματα έχει πολύ έντονο το στοιχείο Γιν. Αντί­θετα, ένα ευρύχωρο, ψηλοτάβανο κτίριο, με πολύ έντονο φωτι­σμό και μοντέρνα έπιπλα με γωνίες, είναι ένας χώρος Γιαγκ. Και στις δύο περιπτώσεις επιβάλλονται αλλαγές στο εσωτερικό των χώρων, προκειμένου οι κάτοικοι ή οι εργαζόμενοι να μην αντι­μετωπίσουν προβλήματα ψυχοσωματικής ισορροπίας.
Όποιος κατοικεί σε σπίτι Γιν είναι χαμηλών τόνων, στερεί­ται δυναμισμού και μερικές φορές πάσχει από κατάθλιψη.
Αυτός που μένει σε σπίτι Γιαγκ έχει υπερβολικό δυναμισμό, έντα­ση, άγχος και πιθανώς να υποφέρει από καρδιακά νοσήματα. Είναι υπερβολικά εκτεθειμένος στην ενέργεια του χώρου και δεν μπορεί να την «δαμάσει».
Για να εξασφαλίσετε την ενεργειακή αρμονία στο σπίτι ή στο γραφείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε χώρος συνιστά μια εναλλαγή κενού και πληρότητας και δέχεται και εκπέμπει την ενέργεια του Τσι, όπως συμβαίνει και με κάθε αντικείμενο ανάλογα με το σχήμα του. 
Όταν μπαίνουμε σε κάποιο διαμέρισμα ή κάθε άλλο χώρο, στον οποίο η σχέση κενού - πλήρους είναι δυσανάλογη, τότε δεν μπορούμε να αισθανθού­με ευχάριστα. Το κενό και το πλήρες πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται.

Στο σωστό, κατά τις επιταγές του Φενγκ Σούι, σπίτι:
α) Η είσοδος του σπιτιού είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό.
β) Η κουζίνα αερίζεται πολύ καλά και δεν υπάρχουν δίπλα - δίπλα το ζεστό και το κρύο, π.χ. το ψυγείο ή ο νεροχύτης δίπλα στην κουζίνα γιατί το νερό σβήνει τη φωτιά!
γ) Το σαλόνι είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο, με το περισσότερο φως από όλα τα άλλα και έχει εύκολη πρόσβαση.
δ) Η τραπεζαρία βρίσκεται σε δικό της χώρο και όχι στην κουζίνα ή κάπου αλλού.
ε) Δεν υπάρχουν υπολογιστής, τηλε­όραση, τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή στις κρεβατοκά­μαρες, ούτε καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι.
στ) Το λουτρό αερί­ζεται πολύ καλά και δεν έχει μοκέτα.
Τα περισσότερο αρνητικά για το Φενγκ Σούι γεωμετρικά σχήματα, γεωενέργεια και χωροενέργεια, είναι οι προεξέχουσες ευθείες και οι γωνίες.
Τα σχήματα αυτά εκπέμπουν ενέρ­γεια που διαιρεί τον χώρο με βίαιο τρόπο. Καθεμιά από τις γωνίες ή τις προεξέχουσες ευθείες είναι και ένα «δηλητηριασμένο βέλος», που καταστρέφει την ενεργειακή αρμονία του χώρου και μειώνει τη δική μας ενερ­γητικότητα. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια σχήματα ούτε στο σπίτι μας ούτε στον χώρο, όπου εργαζόμαστε, ούτε στους χώρους της ψυχαγωγίας μας.

Οι γωνίες, κυρίως επίπλων και τοί­χων, που βλέπουν προς την είσοδο, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ανεπιθύμητος, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε κάποιον κάτω από γωνία τοίχου ή μπροστά από γωνία επίπλου, κρεβατιού ή πολυ­θρόνας. Θα υπάρξει δυσμενής επίδραση στην ενέργειά του.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα εσωτερικά δοκάρια των τοίχων, οριζόντια ή κάθετα, ξύλινα ή από τσιμέντο, και οι γωνίες των επίπλων. Όταν ένα δοκάρι δεν είναι σωστά τοποθε­τημένο και βρίσκεται στη μέση του δωματίου, γίνεται ένα φαρ­μακερό βέλος ενέργειας. Λειτουργεί σαν συσσωρευτής ενέργειας,την οποία εκπέμπει σε οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά του. Μια πολύ καλή λύση για να μειωθεί η αρνητική επίδραση είναι να τοποθετηθεί κάποιο αναρριχητικό φυτό ή να κρεμαστούν κάποια διακοσμητικά αντικείμενα, όχι βέβαια μυτερά.
Το ίδιο πρέπει να κάνουμε γενικότερα και με όλες τις γωνίες του σπιτιού που είναι πολύ αιχμηρές και κάνουν το Τσι να ρέει έντονα προκαλώντας αρνητικές συνέπειες σε όποιον κάθεται κοντά τους. Τις περισσότερες φορές αυτές οι γωνίες υπάρχουν στα έπιπλα κυρίως του γραφείου, της κουζίνας και του σαλονι­ού, σε όλους δηλαδή τους χώρους, στους οποίους περνάμε πολλές ώρες καθημερινά. Αυτά τα αιχμηρά βέλη ενέργειας διαταράσσουν την αρμονία του Τσι αλλά και τη διάθεσή μας, αφού μας δημι­ουργούν μόνιμο άγχος.
Για να πειστείτε, να κάνετε το εξής:
  • Καθίστε σε μια καρέκλα μπροστά από τη γωνία του γραφείου σας ή οποιουδήποτε άλλου χώρου και κλείστε τα μάτια σας.
  • Συγκεντρωθείτε στα συναισθήματα που νιώθετε.
  • Πολύ γρήγορα, ούτε καν σε πέντε λεπτά, θα αισθάνεστε ανεξήγητη ενόχληση, που μπο­ρεί να γίνει μεγάλη, αν παρατείνετε τη διάρκεια της εκεί παραμονής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου