Αρχική

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ήπιατε πολύ;


Τι γίνεται όταν σηκωθείτε την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι "καζάνι";
Αντεπίθεση τώρα στο hangover!
Μάθετε τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε
-Νερό: Είναι το πιο απλό, αλλά ίσως και το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το  hangover! Πιέστε τον εαυτό σας να πιει όσο περισσότερο νερό μπορεί. Θα αναπληρώσετε τα υγρά. Πιέστε τουλάχιστον 8 ποτήρια τη μέρα μετά το μεγάλο μεθύσι.
-Μπανάνα: Όσο περισσότερο αλκοόλ πίνετε, τόσο πιο μεγάλες δόσεις κάλλιου αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η μπανάνα, ως γνωστόν, είναι πλούσια σε κάλιο και έτσι θα αναπληρώσει τις ανάγκες σας, βοηθώντας σε να αισθανθείτε καλύτερα. Αν δεν βρείτε μπανάνα δοκιμάστε αντίστοιχα 8 σταφίδες τύπου σουλτανίνα ή 2 αποξηραμένα σύκα. 
-Φτιάξτε ένα ρόφημα με ginger: Η αρωματική πιπερόριζα είναι ένα κι ένα για την ναυτία και τη ζαλάδα που προκαλεί το αλκοόλ. Αν πάλι δεν έχετε εξοπλίσει το ντουλάπι σας με φρέσκο ginger, τότε μπορείτε να βρεις κάποια πολυβιταμίνη στα φαρμακεία που να περιέχει ginger. 
-Μέλι και Λεμόνι:  Ζεστό νερό με μέλι και δυο σταγόνες λεμόνι, η πιο απλή συνταγή για να αναπληρώσετε τα υγρά και τα σάκχαρα που έχει χάσει ο οργανισμός από τις άμεσες συνέπειες του μεθυσιού. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη -ένα συστατικό που βοηθά στη γρήγορη μείωση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα.
-Ελαφρύ και τονωτικό φαγητό: Θα σας κάνει καλό, γεμίζοντας και πάλι τις μπαταρίες σας με ενέργεια. Καταναλώστε ευκολοχώνευτα φαγητά, όπως τοστ, σκέτο ρύζι ή σούπα.
-Πιέστε έναν φρεσκοστιμμένο χυμό: Ένας χυμός θα αυξήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θα κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα του hangover. Προτιμήστε να... αναμείξετε το πορτοκάλι που είναι όξινο και ίσως ενοχλήσει το ευαίσθητο στομάχι σας με κάποιο πιο γλυκό φρούτο, όπως μήλο, αχλάδι ή ρόδι! 
-Ενεργειακά ποτά: Είναι εκείνα τα ισοτονικά ποτά που αναπληρώνουν τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες του οργανισμού μετά από εξαντλητική εξάσκηση. Το ίδιο θα κάνουν και μετά από μια νύχτα ξέφρενου γλεντιού. Αναπληρώνουν την ενέργεια του οργανισμού, αλλά και τους ηλεκτρολύτες και τη γλυκόζη. Αν δεν θέλετε να πιείτε ενεργειακό ποτό, δοκιμάστε 1 μπάρα δημητριακών. Θα κερδίσετε ταχεία διάσπαση της αλκοόλης και τόνωση του οργανισμού.
-Κομπρέσες με πάγο. Θα διώξουν την έντονη δυσφορία και τον πονοκέφαλο και θα σας αναζωογονήσουν. 

Διατροφικές συμβουλές για το hangover
- Αποφύγετε τελείως το αλκοόλ όλη την ημέρα. Να μείνετε μακριά από κάθε ποτό για τις επόμενες 48 ώρες, αν φυσικά θέλετε να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια και να μην δείτε τις συνέπειες του αλκοόλ και στη ζυγαριά σας.
- Δοκιμάστε φαγητά χωρίς πολύ αλάτι. Ο οργανισμός έχει αφυδάτωση από την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Δεν θέλετε να επιδεινώσετε την κατάσταση με αλμυρά σνακ και φαγητά.
- Το μεσημέρι καλό θα ήταν να δοκιμάσετε μια σαλάτα μαρούλι που θα ηρεμήσει το στομάχι και θα σε ενυδατώσει. Συνοδεύστε την με λίγο ψητό κοτόπουλο και ρύζι για να εκμεταλευτείτε την πρωτεΐνη που θα γεμίσει και πάλι ενέργεια τον οργανισμό σας. 
- Για βραδινό προτιμήστε κάτι ελαφρύ. Λίγο γιαούρτι (χαμηλό σε λιπαρά) με δημητριακά θα δροσίσει τα κύτταρα του οργανισμού και θα μειώσει την κατακράτηση που προκαλεί το αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου