Αρχική

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Γάτα Αβησσυνίας


Η γάτα που αντέχει το νερό 
Η φυλή αυτή μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο στην Αγγλία,  όπου και έγινε συστηματική εκτροφή της. Θεωρείται μία γάτα πολλών χιλιάδων ετών και μοιάζει πολύ με τις γάτες που απεικονίζονται σε ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου. Παρά την Αφρικανική προέλευση και την Ευρωπαϊκή εκτροφή της είναι η πιο συχνή γάτα στην Αμερική. 
Σωματική διάπλαση: Μεσαίου μεγέθους, ευλύγιστη λεπτή και μυώδης, όλο χάρη.
Τρίχωμα: Το τρίχωμα είναι μεσαίου μήκους, απαλό, λεπτό, γυαλιστερό και πυκνό. Μπορεί να είναι καστανόχρυσο με μαύρη σκίαση, κόκκινο με σοκολατί στίγματα ή γκρίζο με σκούρα γκρι-μπλε στίγματα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι έχει σφηνοειδές σχήμα με ελαφρώς  στρογγυλεμένες γωνίες. Έχει οβάλ μάτια, μεγάλα, αμυγδαλωτά, πράσινα, κίτρινα ή φουντουκί. Συνήθως τα περιβάλλει μια λεπτή σκούρα γραμμή. Τα αυτιά είναι μεγάλα, μυτερά, σε σχήμα κούπας στη βάση και καμπυλωτά και το τρίχωμα στο σημείο αυτό είναι πολύ κοντό. 
Χαρακτήρας
Η γάτα Αβησσυνίας είναι είναι παιχνιδιάρα και πονηρή Τρέχει γρήγορα και αθόρυβα. έξυπνη και της αρέσει να εξερευνά το περιβάλλον της. Είναι όμως ντροπαλή με τους ξένους. Τα πηγαίνει καλά με άλλες γάτες, ενώ θεωρείται απαραίτητη η καθημερινή επαφή με την οικογένεια διότι διαφορετικά χάνει το κέφι της και δείχνει να είναι σε κατάθλιψη.
Οι γάτες της Αβησσυνίας έχουν περισσότερη αντοχή στο νερό από τις άλλες γάτες.
Βιβλιογραφία
http://www.fabcats.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου