Αρχική

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;


Είναι ευεργετική ή επιβλαβής η αυτοϊκανοποίηση των γυναικών;
Δημοσιεύτηκε μία μεγάλη μελέτη που είχε στόχο να διερευνήσει παράγοντες που σχετίζονται με την αυτοϊκανοποίηση των γυναικών.
Η μελέτη διεξήχθη στην Πορτογαλία και στηρίχτηκε σε δείγμα 3.687 γυναικών οι οποίες δέχτηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα online. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 91% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν ότι έχουν βιώσει την εμπειρία της αυτοϊκανοποίησης, ενώ το 29% είπε ότι είχε αυτοϊκανοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.
Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνταν είχαν μεγαλύτερη ποικιλία στις ερωτικές τους πρακτικές και περισσότερες φαντασιώσεις. Επίσης, οι γυναίκες αυτές μπορούσαν να διεγερθούν και να έρθουν σε οργασμό με μεγαλύτερη ευκολία. Η πλειονότητα των γυναικών ένιωθε θετικά συναισθήματα και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό ανέφερε ότι νιώθει ενοχές ή ντροπή μετά την αυτοϊκανοποίηση.

Γιατί η αυτοϊκανοποίηση σχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή για τις γυναίκες;
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται είναι περισσότερο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.
-Μέσα από την αυτοϊκανοποίηση μπορεί η γυναίκα να διερευνήσει καλύτερα τη σεξουαλικότητά της.
-Μαθαίνει να διερευνά τα αγγίγματα που την ευχαριστούν, τεχνικές που αυξάνουν τη διέγερσή της και τους δρόμους που την οδηγούν σε οργασμό.
-Οι γυναίκες που γνωρίζουν το σώμα τους και τι τις ευχαριστεί νιώθουν και πιο άνετα στο να επικοινωνήσουν τα θέματα αυτά με τον σύντροφό τους. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουν τη πιθανότητα να απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφό τους.
Δυστυχώς, πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τα ερεθίσματα που τις διεγείρουν και αφήνονται παθητικά στις τεχνικές που ο σύντροφός τους επιλέγει, ακόμη και όταν δεν είναι επαρκείς για εκείνες. Αυτό έχει συχνά ως συνέπεια να έχουν δυσκολίες διέγερσης, να μην απολαμβάνουν τις επαφές και σταδιακά να μειώνεται και η ερωτική τους επιθυμία. Επειδή η σεξουαλικότητα της κάθε γυναίκας είναι μοναδική, δεν υπάρχουν σεξουαλικές τεχνικές που να ταιριάζουν σε όλες.
Η ψυχοσεξουαλική θεραπεία στοχεύει στο να βοηθήσει την κάθε γυναίκα να ανακαλύψει τις τεχνικές και τα ερεθίσματα που της ταιριάζουν.
Βιβλιογραφία
Carvalheira A, Leal I., Masturbation among women: associated factors and sexual response in a portuguese community sample, J Sex Marital Ther. 2013 Jul-Aug;39(4):347-67. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου