Αρχική

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συμφέρει η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου;


Βενζίνη versus πετρέλαιο
Συμφέρει η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου;
Πλέον 50% των αυτοκινήτων που αγοράζονται στην Ευρώπη είναι πετρελαιοκίνητα.
-Τα πετρελαιοκίνητα είναι κατά κανόνα 5-20% ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, λόγω της πολυπλοκότητας των εξαρτημάτων του κινητήρα τους. Αυτό σημαίνει διαφορά τιμής 3.000-10.000 ευρώ επιπλέον για την αγορά τους.
-Τα καινούρια πετρελαιοκίνητα είναι αθόρυβα, λόγω βελτίωσης της τεχνικής τους και των μονώσεων.
-Τα πετρελαιοκίνητα είναι φιλικότερα για το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ έχουν εκπομπές CO2 λιγότερο από 100g/km.
-Οι ντίζελ κινητήρες λόγω υψηλότερης συμπίεσης και χαμηλότερων θερμικών απωλειών έχουν καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.
-Τα πετρελαιοκίνητα έχουν και ροπή και επιτάχυνση λόγω της εξέλιξης των ηλεκτρονικών και των υλικών τους.
-Στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, όταν κάποιος βάζει πετρέλαιο πρέπει να προσέχει για νοθεία με καραβίσιο πετρέλαιο ή πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί τότε περιεκτικότητα σε θείο αυξάνει σημαντικά.
-Κάποια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, από κάποιες εταιρίες παρουσιάζουν συχνές βλάβες.
-Υπάρχουν πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα μαζί που συνδυάζουν την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.
-Τα πετρελαιοκίνητα συστήνονται όταν διανύονται μεγάλες αποστάσεις για να υπάρχει απόσβεση της διαφοράς τιμής αγοράς ενός ντίζελ έναντι ενός βενζινοκίνητου. Όσοι δεν διανύουν μεγάλες αποστάσεις και θέλουν να κάνουν οικονομία, ίσως η εγκατάσταση συστήματος υγραερίου, στο ήδη υπάρχον αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι μία λύση, αλλά και πάλι για να γίνει απόσβεση θα πρέπει να διανύονται μεγάλες αποστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου