Αρχική

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γιατροί κλόουν γιατρεύουν τα παιδιά


Οι γιατροί-κλόουν δίνουν ελπίδα στα άρρωστα παιδιά
Το Big Apple Circus Clown Care είναι μια ένωση που φέρνει γέλιο κι ελπίδα στα άρρωστα παιδιά.
Με κόκκινες μύτες και πολύχρωμα ρούχα οι εκπαιδευμένοι "γιατροί-κλόουν’’,προσπαθούν να διώξουν τον φόβο από τα άρρωστα παιδιά.
Η θεραπευτική δύναμη του χιούμορ είναι  γνωστή. Σε συνεργασία με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό κάθε νοσοκομείου, αυτοί οι επαγγελματίες βοηθούν τα  άρρωστα παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό του νοσοκομείου. Οι γιατροί-κλόουν εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ πριν από 20 χρόνια και σιγά σιγά αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα του κόσμου.
Μονάδες εντατικής θεραπείας
Όλοι οι γιατροί-κλόουν είναι έμπειροι επαγγελματίες καλλιτέχνες  με ευαισθησία και υποβάλλονται σε αυστηρό εξάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης στο πρωτόκολλο  του νοσοκομείου.
Κρατούν στα χέρια τους σύριγγες και κάνουν μεταγγίσεις σοκολάτας, γεμίζουν το δωμάτιο με σαπουνόφουσκες και εντυπωσιάζουν με τα ταχυδακτυλουργικά τους κόλπα. Ακόμη και κουκλοθέατρο παίζουν.  Έτσι καταφέρνουν να κάνουν τα άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων να γελούν και να ξεχνούν τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου.
Από τότε που εφαρμόσθηκε η γελωτοθεραπεία, παρατηρήθηκε μείωση των φαρμάκων 20% και μείωση της νοσηλείας των παιδιών κατά 50%.
Άλλωστε, όπως λένε οι ειδικοί το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, ιδίως για τα παιδιά.
http://www.childrenshospital.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου