Αρχική

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα βακτήρια του εντέρου


Τα βακτήρια που κατοικούν στο έντερό μας
Στο έντερό μας κατοικούν καλά, αλλά και κακά βακτήρια
  • Ε. Coli
Μοιάζουν με μια ευθεία ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Κατοικούν στο παχύ έντερο των θερμόαιμων ζώων. Το E. coli, 0157, προκαλεί γαστρεντερίτιδα.
  • Bifidobacterium
Μοιάζουν με ράβδους  διαφόρων σχημάτων όπως  Π , Υ  και V. Κατοικούν στο έντερο του ανθρώπου και των ζώων. Προστίθενται στα γιαούρτια για να αυξηθεί ο αριθμός των καλών βακτηρίων στο έντερο.
  • Lactobacillus
Μοιάζουν με μακριά λεπτό ράβδο. Κατοικούν στο στόμα και στο έντερο των υγιών ανθρώπων. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε γαλακτοκομικά προϊόντα, για να βελτιώσουν την υγεία εντέρου και να κρατήσουν τα κακά βακτήρια μακριά.
  • Streptococcus
Μοιάζουν με σφαιρικά κύτταρα και σχηματίζουν αλυσίδες. Κατοικούν στο στόμα, το λαιμό, το δέρμα, την καρδιά και τους μυς, στα άλογα, τους ανθρώπους, τους  χοίρους  και  τις αγελάδες. Κυρίως, είναι αβλαβείς, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φαρυγγίτιδα και οστρακιά.
  • Salmonella
Μοιάζουν με μια ευθεία ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Μερικές φορές κατοικούν στο έντερό σας, αλλά κυρίως στα πουλερικά, τους χοίρους, το νερό και το έδαφος. Προκαλούν γαστρεντερίτιδα.
  • Roseburia
Μοιάζουν με μια ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Κατοικούν στο έντερο των υγιών ανθρώπων και ζώων. Έχουν πρόσφατα αναγνωριστεί από τους επιστήμονες στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Rowett. Παράγουν μια ουσία η οποία μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου