Αρχική

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα


Γλυκόξινη σάλτσα με ανανά και καυτερές πιπεριές

Σας περίσσεψε γουρουνόπουλο για την επόμενη μέρα;
Δεν πειράζει...
Η αλήθεια είναι ότι ήρθε η ώρα να το ευχαριστηθείτε περισσότερο
Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα
* 2 πράσινες καυτερές πιπεριές (μπορείτε να προσθέσετε και χρωματιστές πιπεριές)
* 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
* 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
* ½ φλιτζ. χυμός ανανά
* 5 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
* 2 κουτ. σούπας σόγια σος
* 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
* 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
* 1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
* 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
* αλάτι
* 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές, σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια και το χυμό ανανά, τη σόγια σος, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και το ζωμό. Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό, ρίξτε το στη σάλτσα, βράστε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη και κατεβάστε την από τη φωτιά.
  • Ταιριάζει με χοιρινό βρασμένο ή ψητό, με χοιρινές μπριζόλες, με ψαρονέφρι (σχάρας ή σοταρισμένο) καθώς και με κοτόπουλο ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου