Αρχική

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μυστικά για τα μακριά μαλλιά


Τα μακριά μαλλιά είναι σύμβολο  δυναμισμού, αυτοπεποίθησης, θηλυκότητας  και γοητείας!
Πολλές φορές όμως, οι γυναίκες δυσκολεύονται να μακρύνουν τα μαλλιά τους...
Για να φτάσουν τα μαλλιά ως τους ώμους σημαίνει ότι μάκραιναν τουλάχιστον τρία χρόνια και μέχρι τώρα, άντεξαν σε 300 λουσίματα περίπου...

Μυστικά για μακριά μαλλιά
  • Συχνό κούρεμα: Μόνο το κούρεμα είναι αυτό που σώζει τα μαλλιά από την ψαλίδα και την ταλαιπωρία από το  πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος. Κάθε 2 μήνες τα μαλλιά πρέπει να κόβονται 1 πόντο, ίσα ίσα για να φρεσκάρονται και να τους δίνεται μια νέα ώθηση.
  • Μάσκα και Σιλικόνη: Τα προϊόντα αυτά χαρίζουν στα μαλλιά σώμα, δύναμη, ελαστικότητα, ενυδάτωση και ζωντάνια.  
Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε λούσιμο ως μαλακτική.
Η σιλικόνη δίνει στην τρίχα σώμα  και κρατάει την ελαστικότητά της ενάντια στην φθορά του καιρού και των εργασιών είτε αυτό με το πιστολάκι είτε με τις βαφές.

Σπιτικές μάσκες που μακραίνουν τα μαλλιά
  • Ρίζες από κυκλάμινο με ελαιόλαδο
Οι ρίζες   από κυκλάμινο ζεσταίνονται με ελαιόλαδο σε τηγάνι σιγά σιγά, 3-4 ώρες, για να βγουν οι ουσίες. Με το μείγμα αυτό αλείφονται οι ρίζες των μαλλιών.
  • Ρίζες κανναβουριού με  χοιρινό λίπος
Σε τηγάνι λιώνετε το λίπος και μετά προσθέτονται οι ρίζες σε πολύ σιγανή φωτιά,  3-4 ώρες,  μέχρι να βγουν οι ουσίες τους. Με το μείγμα αυτό γίνεται μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Συμβουλές για να έχετε όμορφα μακριά μαλλιά
•          Μόνο το λούσιμο δεν αρκεί για τα μακριά μαλλιά. Μετά από κάθε λούσιμο καλύτερα να χρησιμοποιείται μάσκα.
•          Τα μαλλιά πρέπει να χτενίζονται πριν το λούσιμο. Έτσι, θα μπερδεύονται λιγότερο και θα δημιουργούνται λιγότεροι κόμποι.
•          Τα μαλλιά δεν πρέπει να πιάνονται ποτέ αλογοουρά όταν είναι βρεγμένα.Τα λυμένα μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην «κακή αντιμετώπιση». Ακόμα και ένα απλό κορδελάκι (λαστιχάκι μαλλιών) θα προκαλέσει ζημιά στην τρίχα.
•          Δεν πρέπει να τρίβονται τα μαλλιά  όταν τα σκουπίζονται με πετσέτα.Αντίθετα, πιέστε μια πετσέτα στο κεφάλι σας και τραβήξτε την αργά προς τα κάτω. Έτσι, το νερό απορροφάται και διατηρείται απαλό το στρώμα της πιτυρίδας.
•          Τα μεταλλικά τσιμπιδάκια (τσιμπιδάκια μαλλιών) ή τα λαστιχάκια που δεν έχουν υφασμάτινο κάλυμμα απαγορεύονται ρητά. Με την πάροδο του χρόνου, θα καταστρέψουν το στρώμα της πιτυρίδας και το αποτέλεσμα θα είναι εύθραυστα ή σπασμένα μαλλιά.
•          Αφήνετε τα μαλλιά σας λυμένα στο σπίτι. Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας. Αποφεύγετε τις αλογοουρές, τους κότσους ή τις πλεξούδες. Φορέστε μια στέκα (αποφύγετε τις πλαστικές στέκες) αν δε θέλετε να πέφτουν τα μαλλιά σας μέσα στο πρόσωπο.
•          Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά όσο πιο συχνά γίνεται.
•          Όταν είναι δυνατό, ρυθμίστε το πιστολάκι στον κρύο αέρα. Αν πρέπει να το ρυθμίσετε στο ζεστό, κρατήστε το σε απόσταση τουλάχιστον15 εκατοστών από το κεφάλι σας.
•          Το χτένισμα με βούρτσες με φυσικές τρίχες χαρίζει την πιο όμορφη λάμψη.Οι βούρτσες με τις περισσότερες φυσικές τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό χαρίζουν την πιο όμορφη λάμψη.
Βιβλιογραφία
harpersbazaar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου