Αρχική

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη


Συνταγή για θεραπεία
 Η μεσογειακή διατροφή είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κουζίνα έχει γίνει η αγαπημένη κουζίνα παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη, αλλά γιατί βοηθάει και στην διατήρηση της υγείας μας.
Συνταγή για όσους έχουν υπέρταση και δυσλιπιδαιμία
Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη
Υλικά για 4 άτομα
-500 γρ. γαύρος
-1 ματσάκι δυόσμος
-1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-αλάτι
Για τη σαλάτα κολοκυθιών
-5 φρέσκα κολοκυθάκια
-1 ματσάκι ρόκα
-5 κ.σ.ελαιόλαδο
-χυμός 1 λεμονιού
-φρέσκος δυόσμος
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε το γαύρο, ξεχωρίζοντας τα φιλετάκια του από το κεντρικό κόκαλο, ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίζουν,
-Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο και τα ξεπλένουμε καλά.
-Τα απλώνουμε στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και το δυόσμο ψιλοκομμένο.
-Είναι έτοιμα σε 2 ημέρες.
Τα σερβίρουμε προαιρετικά με σαλάτα κολοκυθιών: Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τη ρόκα και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ενέργεια: 400 kcal/μερίδα ο γαύρος και 60 kcal/μερίδα η σαλάτα κολοκυθιών
Καλή όρεξη και πάντα με υγεία
by Savvi Diet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου