Αρχική

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν οι γυναίκες γίνονται άντρες


Γυναίκες σε αντρικούς ρόλους
Όταν διατηρούνται ισορροπίες υπάρχει ευτυχία σ' ένα γάμο.
Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, ότι όταν μέσα σε μια οικογένεια διατηρούνται ισορροπίες υπάρχει ευτυχία.
Οι εποχές είναι δύσκολες. Πολλοί άντρες έχουν χάσει τις δουλειές τους ή έχουν πάρει σύνταξη και η γυναίκα τους εξακολουθεί και είναι αναγκασμένη να εργάζεται για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην.
Όταν η γυναίκα εργάζεται και ο σύζυγος είναι άνεργος, για να διατηρούνται οι ισορροπίες, αναγκάζεται αυτός  να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Άλλωστε σημασία έχει να υπάρχουν έσοδα στο σπίτι. Το ποιος τα φέρνει δεν έχει καμιά σημασία πλέον.
Όταν η γυναίκα αναγκάζεται να γίνει ο ''άντρας''  του σπιτιού και δουλεύει πολλές ώρες, φυσικό είναι να μην μπορεί, ούτε και να έχει όρεξη να μαγειρέψει, όταν θα γυρίσει στο σπίτι. μετά από μια εξαντλητική ημέρα.
Πολλές φορές η εργασία τους είναι τόσο χρονοβόρα που πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν ούτε με την ανατροφή των παιδιών τους.
Τότε καλείται ο άντρας, που δεν εργάζεται, να αναλάβει τις ευθύνες του.
Οι ειδικοί λένε, ότι μετά από μια γενιά η πρόβλεψη είναι ότι τα περισσότερα νοικοκυριά θα βασίζονται στους μισθούς των γυναικών και όχι των αντρών.
Οι γάμοι του μέλλοντος θα βασίζονται στο εισόδημα. 
Αν είναι η γυναίκα αυτή που θα βγάζει τα περισσότερα, με το να βοηθάει ο άντρας στο σπίτι και στην ανατροφή των παιδιών είναι υγιές.  Με αυτόν τον τρόπο, επειδή ό άντρας θα προσφέρει πολλά στο σπίτι, η γυναίκα δεν θα νιώθει θυμό και περιφρόνηση για τον ανίδεο μη εργαζόμενο σύζυγό της.
Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική για τις ελληνικές οικογένειες. Οι περισσότεροι σύζυγοι άντρες σήμερα δε ξέρουν να πλύνουν ούτε ένα πιάτο, πετούν τα ρούχα τους στην μέση και δεν έχουν ιδέα από μαγειρική. Φταίει η ανατροφή και ο τρόπος με τον οποίο έχουν γαλουχηθεί από τις μανάδες τους.
Αλλά τελικά αργά ή γρήγορα όλα μαθαίνονται και όλα γίνονται. Ποτέ δεν είναι αργά και τίποτε δεν είναι απίθανο. Τι κι αν οι μανάδες τους έμαθαν ότι πρέπει να τα περιμένουν όλα έτοιμα. Τώρα είναι η ώρα να μάθουν να τακτοποιούν το σπίτι, να ετοιμάζουν φαγητό και να καθαρίζουν. Κι αν έχουν και κάποιο άλλο μικρό ελάττωμα, π.χ. να μην μπορούν να πλύνουν τα ρούχα, οι γυναίκες μπορούν να τους το συγχωρούν.
Ο διακανονισμός αυτός απαλλάσσει τις γυναίκες από το άγχος, γιατί η αλήθεια είναι πως στην σημερινή εποχή , τα έχουν αναλάβει όλα αυτές. Και ποτέ κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα χωρίς να αφήσει κενά. Αν οι εργαζόμενες γυναίκες γνωρίζουν ότι στο σπίτι  υπάρχει ένας άνθρωπος της οικογένειας να μεγαλώνει τα παιδιά νιώθουν πιο ασφαλείς από το αν υπάρχει μία ξένη νταντά.
Βέβαια οι ώρες της μητέρας με τα παιδιά, πρέπει να αναπληρώνονται εποικοδομητικά, στη συνέχεια, με συζήτηση και αρμονική συμβίωση.
Όσον αφορά το σεξ, οι γυναίκες όταν γυρνούν στο σπίτι και τα βρίσκουν όλα τακτοποιημένα έχουν μεγαλύτερη όρεξη. Την έχουν όμως την όρεξη και οι κουρασμένοι άντρες σύζυγοι που είναι αγχωμένοι με τα προβλήματα και τις ευθύνες των παιδιών;
Η χρυσή τομή βρίσκεται κάπου στη μέση. Όλοι σε μια οικογένεια πρέπει να μάθουν πως δεν υπάρχουν ρόλοι που κληρονομούνται, αλλά ρόλοι που μοιράζονται προκειμένου να λειτουργούν όλα ρολόι.
Στο κάτω κάτω όταν είναι  ευτυχισμένοι και οι δύο σύζυγοι σημαίνει πετυχημένη έγγαμος ζωή...
Ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή. Δεν έχει σημασία όμως ποιος  τελικά έχει αναλάβει το ρόλο της συζύγου...
Βιλιογραφία
The Ricer Sex, Liza Mundy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου