Αρχική

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ρακοσυλλέκτρια που έσωζε τόσες ζωές


Ένας «Επίγειος Άγγελος»
Η Lou Xiaoying, τώρα είναι 88 ετών και πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.
Μεγάλωσε περισσότερα από 30 εγκαταλελειμμένα βρέφη που μάζεψε από τους δρόμους της Jinhua, στην ανατολική επαρχία Zhejiang, όπου κατάφερνε να έχει τα προς το ζην από την ανακύκλωση σκουπιδιών.
Αυτή και ο αποθανών σύζυγός της Λι Σιν, ο οποίος πέθανε πριν από 17 χρόνια, κράτησαν τέσσερα από τα παιδιά και έδωσε τα υπόλοιπα σε φίλους  για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.
Ο νεότερος γιος της Zhang Qilin - σήμερα ηλικίας μόλις επτά ετών - βρέθηκε σε ένα σκουπιδοτενεκέ από τη Lou όταν ήταν 82.
Η Lou, έχει μία βιολογική κόρη, την Zhang Caiying ηλικίας 49, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της για να φροντίζει τα εγκαταλελειμμένα βρέφη.
Στην Κίνα, η βρεφοκτονία και η βρεφική εγκατάλειψη είναι σε τρομερή έξαρση λόγω των σκληρών πολιτικών μέτρων που επιτρέπουν μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια που ζει σε πόλη.
Έτσ, οι Κινέζοι ωθούμενοι από τη φτώχεια και την τεράστια πολιτική πίεση αναγκάζονται να προβούν σε εγκατάλειψη μωρών εφόσον είναι τα δεύτερα της οικογένειας ή ακόμα και σε βρεφοκτονίες αν το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι. Νομίζουν ότι ένα αγόρι θα ανταποκριθεί καλύτερα στις οικονομικές ανάγκες της οικογένειας.
Τρομακτικά περιστατικά νεογέννητων
Διαβάστε, ολόκληρο το άρθρο, πατώντας, εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου