Αρχική

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Είμαστε ωραίοι, αλλά άτυχοι!


Εντάξει, εμείς οι Έλληνες είμαστε ωραίοι, αλλά συγχρόνως και άτυχοι
Θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την οικονομική ατυχία μας επενδύοντας στα εθνικά ατού μας.
Και ποια είναι αυτά;
Μα φυσικά τα γνωστά: το χιούμορ, η αμεσότητα, η ειλικρίνεια, το θάρρος της γνώμης, η πρωτοβουλία, ο αυθορμητισμός, η γενναιοδωρία, η γλυκύτητα και η ανθρωπιά. Ή μήπως κάποιοι τα έχουν χάσει και αυτά;
Είναι αλήθεια ότι ο Έλληνας γελάει πολύ και με την ψυχή του. Έτσι βελτιώνει την διάθεσή του, χαλαρώνει, παίρνει ενέργεια και ξεαγχώνεται. Αυτός γελάει, ο εγκέφαλος αιματώνεται κι οξυγονώνεται καλύτερα και αμέσως βρίσκει λύσεις στα τόσα και όσα προβλήματα. Επιπλέον το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά δίκτυα που αντέχουν στις ψυχοφθόρες διαδικασίες. Γελάστε λοιπόν είναι και μεταδοτικό. Μετατρέψτε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να συμβαίνουν στην καθημερινή σας ζωή, σε αστείες καταστάσεις, κάνοντας ένα αστείο ή λέγοντας ένα πετυχημένο ανέκδοτο.
Ο Έλληνας είναι ειλικρινής και μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του στον εαυτό του και τους άλλους. Είναι θαρραλέος και όταν χρειαστεί δεν διστάζει να ζητήσει βοήθεια.
Ο Έλληνας, άσχετα με αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας,  είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Επενδύει στην επικοινωνία και βρίσκει τρόπους να λειτουργήσουν σαν χάδι στην ψυχή του άλλου. Ακόμη, ο Έλληνας δίνει απ’ το υστέρημά του, όταν χρειαστεί να προσφέρει στο συνάνθρωπο, που έχει πραγματικά ανάγκη.
Λέτε, γι’ αυτό ο Έλληνας να είναι τόσο ανθεκτικός, σε όποια δυσκολία κι αν του τύχει; 
Για όσους διαθέτουν ακόμη τα εθνικά ατού: Διατηρήστε τα για να σωθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου