Αρχική

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Χάπι κατά του αλκοόλ


Χάπι για την καταπολέμηση της ασθένειας του αλκοολισμού
Το Selincro, ένα ένα νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της ασθένειας του αλκοολισμού, στις ΗΠΑ.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την έγκριση του φαρμάκου, σε συνδυασμό με την παροχή συμβουλών, για τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στους ενήλικες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εν λόγω σύσταση.
Πολλά από τα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προβληματίζονται με τον εθισμό και την αύξηση των ποσοστών θανάτου από διαταραχές οφειλόμενες στη χρήση αλκοόλ, και προς το παρόν μόνο οκτώ τοις εκατό των κατ 'εκτίμηση 14 εκατομμύρια αλκοολικών λαμβάνουν θεραπεία.
Τα ναρκωτικά, acamprosate  και η ναλτρεξόνη είναι προς το παρόν διαθέσιμα στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν εκείνους που αγωνίζονται για απεξάρτηση. Το Acamprosate διαχειρίζεται τα συναισθηματικά ερεθίσματα σε ανθρώπους που έχουν ήδη σταματήσει το ποτό, ενώ η ναλτρεξόνη καταστέλλει την επιθυμία  σε βαρείς πότες που προσπαθούν να το σταματήσουν.
Το νέο χάπι είναι παρόμοιο κατά το ότι αναστέλλει τη δράση των οπιοειδών υποδοχέων - το κέντρο κινήτρου - στον εγκέφαλο, και η εταιρεία συνιστά αυτό να λαμβάνεται, όπως απαιτείται, μία έως δύο ώρες πριν από την έναρξη κατανάλωσης των ποτών.
Το Selincro μειώνει την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ο ασθενής πίνει και  θα είναι αποτελεσματικό και για τη μείωση των βλαβών που προκαλούνται στο σώμα από τη χρόνια βαριά κατανάλωση. Μπορεί να προσφέρει έναν τρόπο για την πρόληψη της βλάβης του ήπατος που προκύπτουν από την κατάχρηση αλκοόλ. Η κάψουλα περιέχει δύο ένζυμα και μειώνει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σε κατάσταση μέθης. Η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα μειώνεται κατά δέκα τοις εκατό 45 λεπτά μετά την κατανάλωση και σχεδόν 37 τοις εκατό σε τρεις ώρες.
Το φάρμακο περιέχει AOX και Cat ένζυμα και θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση αντίδοτου και να χρησιμοποιείται ως προφύλαξη για τη δηλητηρίαση από οινόπνευμα.
Βιβλιογραφία
examiner.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου