Αρχική

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Έχετε ξηρά μαλλιά;


Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας γίνονται ξηρά και αποδυναμώνονται 
Η ξηρότητα των μαλλιών οφείλεται στην μείωση της παραγωγής του σμήγματος. Ιδίως στις γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση η παραγωγή του σμήγματος μειώνεται κατά 50%. Έτσι τα μαλλιά δεν έχουν υγρασία, γίνονται ξηρά και τρίβονται με τις διπλανές τρίχες και φριζάρονται, γιατί συσσωρεύεται στατικός ηλεκτρισμός στις τρίχες.
Συμβουλές για ξηρά μαλλιά:
-Να αποφεύγετε τα συχνά λουσίματα, γιατί απομακρύνουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών.
-Χρησιμοποιήστε ειδικό σαμπουάν κατά της ξηρότητας που ανανεώνει την τρίχα και καταπολεμά την ξηρότητα που προκαλεί το σεσουάρ.
-Χρησιμοποιήστε τακτικά μια μάσκα μαλλιών, με μεγάλα μόρια και θετικό ηλεκτρικό φορτίο. Επειδή τα μαλλιά έχουν αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο τα μόρια αυτά προσκολλούνται στις τρίχες, γεμίζουν τα κατεστραμμένα σημεία τους και τα κάνουν λεία.
-Αναζητήστε τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πρωτεΐνες, dimethicome και πανθενόλη που εισέρχονται στην επιδερμίδα της κεφαλής και στο θύλακα της τρίχας και ενυδατώνουν.
-Στο βούρτσισμα απλώστε λίγη μάσκα στις άκρες των μαλλιών, χωρίς να τα ξεπλύνετε και μετά χτενιστείτε.
-Αν έχετε σγουρά μαλλιά να εφαρμόζετε πιο συχνά μάσκα (2 φορές την εβδομάδα), γιατί το σμήγμα στα σγουρά μαλλιά ταξιδεύει με μικρότερη ταχύτητα κι έτσι είναι πιο ξηρά.
-Χρησιμοποιείτε σπρέι που δεν θέλει ξέβγαλμα για προστασία και λάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου