Αρχική

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Application για παχύσαρκους


Οι παχύσαρκοι άνθρωποι που συγκεντρώνονται στο φαγητό τους και στη συνέχεια καταγράφουν ό,τι έφαγαν και ήπιαν στο smartphone τους, κατορθώνουν να χάσουν βάρος δίχως να κάνουν δίαιτα, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
Όπως εξήγησαν, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, που έγινε στο Λίβερπουλ, είναι καλά τεκμηριωμένο πως όσοι τρώνε αφηρημένα (βλέποντας λ.χ. τηλεόραση ή διαβάζοντας) καταναλώνουν έως 50% περισσότερο φαγητό απ’ ό,τι όσοι συγκεντρώνονται στο πιάτο τους.
Επειδή για τους περισσότερους κατοίκους της Δύσης το κινητό έχει μετατραπεί πλέον σε κάτι σαν προέκταση του εαυτού τους, οι ερευνητές σκέφτηκαν να το αξιοποιήσουν για να αυξήσουν την προσοχή στο φαγητό.
Έτσι, δημιούργησαν ένα app για smartphone, το οποίο καταγράφει την κατανάλωση τροφής και ροφημάτων σε τρία βήματα:
* Στο πρώτο επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν φωτογραφία (Snap) του πιάτου/ποτηριού που έχουν ετοιμάσει.
* Στο δεύτερο επιτρέπει στους χρήστες να δουν την φωτογραφία που μόλις (Most Recent) έβγαλαν και να απαντήσουν σε απλά ερωτήματα, όπως αν κατανάλωσαν όλο το φαγητό και αν χόρτασαν.
* Στο τρίτο τούς επιτρέπει να θυμηθούν τι έφαγαν (I’ve Been Eating) πριν ξανακαταναλώσουν τροφή ή ροφήματα.
Το app έχει επίσης υπενθυμίσεις, για να μην ξεχνούν οι χρήστες να ελέγχουν το ιστορικό της κατανάλωσης φαγητού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Ρόμπινσον, από το Τμήμα Ψυχολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου, έδωσαν το app σε 12 υπέρβαρους και παχύσαρκους, μη διαβητικούς εθελοντές και τους ζήτησαν να το χρησιμοποιήσουν επί ένα μήνα.
Το μέσο βάρος των εθελοντών ήταν 96,3 κιλά και η μέση ηλικία τους 42 ετών.
Στο τέλος του μήνα, οι εθελοντές είχαν χάσει κατά μέσον όρο 1,5 κιλό, δίχως να μπουν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, κοιτούσαν το app 5,7 φορές την ημέρα κατά μέσον όρο, ενώ έβγαζαν φωτογραφίες και σημείωναν τη διατροφή τους 2,7 φορές την ημέρα.
Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η αύξηση της προσοχής στη διατροφή μας μέσω μιας εφαρμογής που με ευχαρίστηση χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην μάχη εναντίον της παχυσαρκίας, καθώς η μέση απώλεια βάρους κατά 1,5 κιλό σε ένα μήνα είναι αυτή που επιτυγχάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι αρχίζουν μια σωστή προσπάθεια αδυνατίσματος.
Βιβλιογραφία
news.sky.com


Ευρυαγγείες προσώπου και κάτω άκρων


Αναίμακτα, χωρίς αναισθησία και χειρουργικές τομές και με την καθοδήγηση υπερήχων Triplex αντιμετωπίζεται  πλέον το αντιαισθητικό πρόβλημα της   επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας (ευραγγείες) προσώπου και κάτω άκρων.
Τα θεαματικά αποτελέσματα της νέας τεχνικής, η οποία εφαρμόζεται και στην αντιμετώπιση  των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του  AMERICAN  COLLEGE OF PHLEBOLOGY- 26 TH   ANNUAL  CONGRESS  2012. 
Η μικροσκληροθεραπεία αφρού με υπερηχογραφική καθοδήγηση, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της νέας τεχνικής,  είναι ακριβής, λεπτομερής και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και στη χώρα μας.
Σύμφωνα, με τον αγγειοχειρουργό Δρ Ηλία το πρόβλημα της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων, δεν είναι μόνο αισθητικό. Είναι πρώτα απ όλα θέμα υγείας, γιατί συχνά εκεί όπου παρουσιάζεται προκαλούνται συχνά αιμορραγίες, κυρίως το καλοκαίρι, αλλά και δερματικές βλάβες, όπως έκζεμα, δερματίτιδες, ερυσίπελας.
Η αντιμετώπιση της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας, αλλά και των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων με τη νέα τεχνική δεν απαιτεί εισαγωγή του ασθενή σε νοσοκομείο. Γίνεται εξωνοσοκομειακά χωρίς χειρουργική επέμβαση, από εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο.
Γίνεται χωρίς αναισθησία, χωρίς χειρουργικές τομές, διαμέσου μικροσκοπικών βελόνων, μικρότερες ακόμη κι από τις βελόνες ινσουλίνης και πάντα με την καθοδήγηση υπέρηχων Triplex.
Με τον τρόπο αυτό ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός εξαφανίζει μικρούς κιρσούς διαμέτρου (<4Χιλ) , φλεβικά αιμαγγειώματα, εκτεταμένες  «αραχνοειδείς φλεβεκτάσεις»  και ευριαγγείες.
Η πάθηση αυτή, όταν ο ασθενής δεν την αντιμετωπίσει άμεσα και χρονίσει, προκαλεί  πόνο, οίδημα, κόπωση στην ορθοστασία, καυσαλγίες, παραισθησίες και σπανιότερα, δυσκολία στην βάδιση.
Δυστυχώς, πολλές φορές η πάθηση αυτή υποεκτιμάται, ακόμη και από επαγγελματίες της Υγείας,  για το λόγο ότι το εν τω βάθει δίκτυο   και  οι κεντρικές φλέβες δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.
Εκτός από την αισθητική βελτίωση, κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και στα πόδια, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία, οι ασθενείς ανακουφίζονται  άμεσα στην  ορθοστασία και την βάδιση. Οι πόνοι υποχωρούν, τα πόδια γίνονται πιο ανάλαφρα καθώς βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία.
Για την οριστική εξάλειψη  του προβλήματος, ανάλογα και με την έκταση του, μπορεί να απαιτηθούν  3-5  συνεδρίες, οι οποίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, για «συντήρηση» ο ασθενής μπορεί κάθε  3 με 4 χρόνια να επισκέπτεται τον γιατρό του προκειμένου αυτός να αποφασίζει αν είναι αναγκαίο για κάποια νέα συνεδρία για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος.
Η νέα μορφή θεραπείας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, δεν έχει παρενέργειες, ούτε επιπλοκές εφόσον ο αγγειοχειρουργός είναι εξειδικευμένος και άριστος γνώστη της μεθόδου.
Η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί  σε όλες τις ηλικίες, πιο συχνά στις γυναίκες και έχει άμεση σχέση  με την επίδραση των ορμονών, ειδικά  της τεστοστερόνης. Επίσης, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο οι μικροτραυματισμοί, η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και η μακροχρόνια  ορθοστασία συμβάλλουν στην εμφάνιση και επιδείνωση του προβλήματος. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες και επιρρεπείς στην δημιουργία ευριαγγειών και φλεβεκτάσεων. Ειδικά οι άνθρωποι
Που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο (αγρότες, οικοδόμοι) υποφέρουν από την πάθηση.
Δρ Χαράλαμπος Ηλίας 
Αγγειοχειρουργός 
εξειδικευμένος στις αναίμακτες ενδοαγγειακές τεχνικές
www.iliasxar.gr








Βιβλιογραφία
AMERICAN COLLEGE OF PHLEBOLOGY   2012, 26TH ANNUAL  CONGRESS, November 15-18/2012, Hollywood, Florida

Δίαιτα max planck για τους διαβητικούς


Η δίαιτα αυτή είναι παραλλαγή της δίαιτας max planck, ειδική για τους διαβητικούς και για όσους έχουν συνηθίσει να τρώνε ενδιάμεσα γεύματα.
Είναι λιγότερο αποτελεσματική από την max planck (χάνετε 2 κιλά λιγότερα), αλλά διατηρεί τα ενδιάμεσα γεύματα και γι΄αυτό θεωρείται και πιο υγιεινή.
Βασίζεται στα αυγά, το μοσχαρίσιο κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα. Έχει διάρκεια  δύο εβδομάδες, προκαλεί αλλαγή του μεταβολισμού και βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας πιο εύκολα. Η απώλεια βάρους είναι 7 κιλά σε δύο εβδομάδες.
Εάν σκοπεύετε να κάνετε αυτή τη δίαιτα, είστε υποχρεωμένοι να συμμορφώνεστε με όλους τους περιορισμούς!
Απαγορεύεται να πίνετε οποιοδήποτε είδος αλκοόλ και πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα υγρά την ημέρα (τσάι με λεμόνι /καφέ χωρίς ζάχαρη/νερό).
Μία φορά την εβδομάδα, σας επιτρέπεται να τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό.
Το μενού είναι το ίδιο και τη δεύτερη εβδομάδα και επαναλαμβάνεται. 
Σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να φάτε όση σαλάτα θέλετε και πρέπει να πίνετε 12 ποτήρια νερό, τουλάχιστον.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ
Ημερομηνία έναρξης της δίαιτας:                                                            
Βάρος σώματος και λίπος:                                                     Προηγούμενο:     

Δευτέρα
Πρωί:
2 αυγά βραστά
11: αγγουράκια - όσα θέλετε
Μεσημεριανό:
 σπανάκι (με λίγο αλάτι) - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)
18: αγγουράκια - όσα θέλετε
Δείπνο: στη σχάρα μοσχαρίσια μπριζόλα και μια σαλάτα με σέλινο - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)

Τρίτη
Πρωί:
φρούτα - όσα θέλετε
11: φρούτα - όσα θέλετε
Μεσημεριανό: στη σχάρα μοσχαρίσια μπριζόλα, σαλάτα μαρούλι (χωρίς ψωμί)
18: φρούτα - όσα θέλετε
Βραδινό: ζαμπόν - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)

Τετάρτη
Πρωί:
  50 γρ ψωμί, 2 αυγά βραστά
11: ντομάτα και αγγουράκια - όσα θέλετε
Μεσημεριανό:  μαρούλι και ντομάτα - όσο εσείς θέλετε (χωρίς ψωμί)
18: ντομάτα και αγγουράκια - όσα θέλετε
Βραδινό: ζαμπόν και σαλάτα - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)

Πέμπτη
Πρωί:
1 αυγό, 50 γρ ψωμί
11: Ελβετικό τυρί - όσο θέλετε
Μεσημεριανό: Καρότα μαγειρεμένα ή ωμά + ελβετικό τυρί - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)
18: φρούτα - όσα θέλετε
Δείπνο: γιαούρτι με φρούτα - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)

Παρασκευή
Πρωί:
 ωμά καρότα με λεμόνι και τίποτα άλλο - όσα θέλετε
11: ντομάτες - όσο θέλετε
Μεσημεριανό: βραστό ψάρι + ντομάτες - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)
18: ντομάτες - όσο θέλετε
Δείπνο: χάμπουργκερ στη σχάρα + σαλάτα πράσινη - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί)

Σάββατο
Πρωί: 50 γρ ψωμί, ντομάτα - όσα θέλετε
11: ντομάτα - όσο θέλετε
Μεσημεριανό: Ψητό κοτόπουλο - όσο θέλετε (χωρίς ψωμί
18: ντομάτα - όσο θέλετε
Βραδινό: 2 βραστά αυγά, καρότα - όσα  θέλετε (χωρίς ψωμί)

Κυριακή
Πρωί: τσάι με λεμόνι και τίποτα άλλο
11: φρούτα - όσα θέλετε
Μεσημεριανό:
χάμπουργκερ στη σχάρα + φρούτα  - (χωρίς ψωμί)
18: φρούτα - όσα θέλετε
Δείπνο: ό, τι θέλετε, όσο θέλετε (αγαπημένο φαγητό)

- Επαναλάβετε αυτή τη δίαιτα ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ακόμη

by SAVVI DIET



Νοσήματα ενδεικτικά πιθανού AIDS στα παιδιά


Νοσήματα που είναι ενδεικτικά ότι το παιδί πιθανόν να έχει AIDS :
-Πνευμονία από πνευμονοκύστη carinii
-Πολλαπλές βαριές μικροβιακές λοιμώξεις
-Σάρκωμα Kaposi
-Λεμφοκυτταρική διάμεση πνευμονία
-Μονιλίαση οισοφαγική, τραχειακή, πνευμονική
-Εξωπνευμονική κρυπτοκόκκωση, κοκκιδειομύκωση ή ιστοπλάσμωση
-Επίμονη κρυπτοσποριδίαση ή ισοσποριδίαση με περισσότερες από μία διάρροιες το μήνα
-Λοίμωξη από κυτταρομεγαλοϊό με αμφιβληστροειδίτιδα, κολίτιδα και πνευμονία
-Λοίμωξη από ιό απλού έρπητα με πνευμονίτιδα, οισοφαγίτιδα και δερματικά έλκη
-Λέμφωμα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος
-Τοξοπλάσμωση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος
-Προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια από papova ιό
-Λοίμωξη από μυκοβακτηρίδιο avium intracellulare εξωπνευμονική
-Φυματίωση
-Υποτροπιάζοντα επεισόδια βακτηριαιμίας από πνευμονιόκοκκο και σαλμονέλλα
-Άτυπο λέμφωμα
-Σύνδρομο απίσχνανσης από τον ιό HIV
-Βέβαια πρέπει να αποκλείονται τα άλλα αίτια ανοσοανεπάρκειας ή ανοσοκαταστολής στα παιδιά
Βιβλιογραφία
JAMA 258:1143,1987


Το Actos αυξάνει την πιθανότητα για καρκίνο ουροδόχου κύστεως


Το φάρμακο Actos που συνταγογραφείται για τον διαβήτη τύπου ΙΙ  μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, λαμβάνοντας το Actos (πιογλιταζόνη-
pioglitazone) για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μπορεί να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με καναδική μελέτη.
Παρά το γεγονός ότι ο απόλυτος κίνδυνος κάποιος την ανάπτυξη καρκίνου της ουροδόχου κύστης παραμένει πολύ χαμηλός, λαμβάνοντας το χάπι Actos, για δύο χρόνια μπορεί να διπλασιαστεί ο κίνδυνος, είπαν οι ερευνητές.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το φάρμακο έχει συνδεθεί με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Το 2011, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απαίτησε την κατασκευάστρια εταιρεία, να προσθέσει μια προειδοποίηση για τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης στην ετικέτα του φαρμάκου.
Το Avandia (ροσιγλιταζόνη-rosiglitazone), έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής πρσβολής. Και τα δύο φάρμακα είναι σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται θειαζολιδινεδιόνες που βοηθούν έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Το Avandia δεν συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης σε αυτή τη μελέτη.
Για τη μελέτη αυτή, η ομάδα Azoulay συνέλεξε στοιχεία σχετικά με σχεδόν 116.000 άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για το διαβήτη (1988 - 2009) στο Ηνωμένο Βασείλιο.  Κατά τη διάρκεια σχεδόν πέντε ετών παρακολούθησης, 470 ασθενείς διαγνώστηκαν με καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Μεταξύ των ασθενών που είχαν λάβει το Actos, οι ερευνητές βρήκαν ένα 83 τοις εκατό αύξηση του σχετικού κινδύνου για καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται με την αύξηση της δοσολογίας. Για όσους είχαν λάβει το Actos, για δύο χρόνια ή και περισσότερο - που καταναλώνουν 28.000 mg ή περισσότερα mg στο σύνολο - ο σχετικός κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης αυξήθηκε 88 τοις εκατό σε 137 περιπτώσεις ανά 100.000 ασθενείς.
H μετφορμίνη  είναι  λιγότερο δαπανηρή από ό, τι το Actos και πιο ασφαλής, τόνισαν οι ερευνητές.
Βιβλιογραφία
Η μελέτη δημοσιεύθηκε online στις 31 Μαΐου στο journal BMJ.




ActionAid Hellas


Το ευχάριστο παράδοξο...
Ένα ευχάριστο παράδοξο συμβαίνει με την ActionAid παρά την κρίση.
Η ActionAid, παρά την κρίση δεν έχει αναγκαστεί να διακόψει κανένα από τα προγράμματά της για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας.
Βέβαια, λόγω της κρίσης υπάρχουν ανάδοχοι που αναγκάζονται να σταματήσουν τη στήριξή τους στο πρόγραμμα. Το κάνουν με μεγάλη δυσκολία και με μεγάλη στεναχώρια και παραμένουν υποστηρικτές. Όμως, συνεχίζουν να στηρίζουν με όποιον τρόπο μπορούν και ο εθελοντισμός είναι ένας τέτοιος τρόπος.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Hellas, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, οι περισσότεροι υποστηρικτές, ανήκουν στην μεσαία τάξη και στους λιγότερο προνομιούχους. Είναι άνθρωποι που από το υστέρημά τους προσφέρουν στην ActionAidHellas. Και επειδή τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, αυτό έχει μεγάλα αξία.
Η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην Free Sunday. '' Είναι άνθρωποι που μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση ότι είναι καλύτερα να ανάψεις ένα κερί, παρά να κρατιέσαι στο σκοτάδι.''
Βιβλιογραφία

Free Sunday, 18/11/2012

Actaea racemosa


Το μαύρο φιδόχορτο.
Το μαύρο φιδόχορτο ή Actaea racemosa ή αγριονεραγκούλα ανήκει στην οικογένεια των ρανουγκουλίδων.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην ομοιοπαθητική.
Οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι το χρησιμοποιούσαν  για τη θεραπεία γυναικολογικών και άλλων διαταραχών, όπως ο πονόλαιμος, τα προβλήματα στα νεφρά και την κατάθλιψη.
Τα εκχυλίσματα του μαύρου φιδόχορτου πιστεύεται ότι κατέχουν αναλγητικές, ηρεμιστικές, και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το μαύρο φιδόχορτο έχει δράση παρόμοια με τα οιστρογόνα και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, ο πονοκέφαλος και οι μεταπτώσεις της διάθεσης.
Ακόμη ενώσεις από το φυτό προσδένονται και ενεργοποιούν τους υποδοχείς σεροτονίνης. Οι γλυκοζίτες τριτερπενίου έχουν δειχθεί ότι μειώνουν την προκαλούμενη από τις  κυτοκίνες οστική απώλεια (οστεοπόρωση), αναστέλλοντας τους οστεοκλάστες.
Επίσης, χρησιμοποιείται για τους ρευματικούς πόνους και άλλες μορφές αρθριτικού πόνου.
Αντενδείξεις-Ανεπιθύμητες ενέργειες
Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει στομαχική δυσφορία.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από 6 μήνες.
Υπάρχουν, ακόμη, στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να περιορίζει τις ταχυκαρδίες και τις διαταραχές ύπνου
Βιβλιογραφία

International Academy of Classical Homeopathy

Η ιστορία της σοκολάτας


-600 μ.Χ.
Οι Μάγια μεταναστεύουν από τη σημερινή Γουατεμάλα στη Χερσόνησο του Γιουκατάν, το σημερινό Μεξικό, μεταφέροντας εκεί και την καλλιέργεια κακάο, στην οποία επιδίδονται επί αιώνες.
-1000 μ.Χ.
Οι κόκκοι του κακάο χρησιμοποιούνται ως χρήματα από τους κατοίκους της Κεντρικής Αμερικής. Δέκα κόκκοι αγόραζαν ένα κουνέλι, εκατό αγόραζαν ένα σκλάβο.
-1200 μ.Χ.
Η φορολογία από τους λαούς που είναι υποτελείς στους Αζτέκους πληρώνεται σε κακάο.
-1500 μ.Χ.
Το 1502 ο Χριστόφορος Κολόμβος δοκιμάζει ρόφημα σοκολάτας (σοκόατλ) ευρισκόμενος στον Κόλπο της Ονδούρας. Δεν εντυπωσιάζεται, αλλά παίρνει μαζί, ως ενθύμιο, λίγους κόκκους. Το 1519 ο Φερδινάνδος Κορτέζ φτάνει στο Μεξικό, όπου οι Αζτέκοι και ο αυτοκράτοράς τους Μοντεζούμα τον υποδέχονται με τιμές, πιστεύοντας ότι είναι ο θεός-φίδι Κουατζελκοάτλ, που χάρισε στους ανθρώπους το κακάο. Ο Κορτέζ καταστρέφει τον πολιτισμό των Αζτέκων και τους μετατρέπει σε σκλάβους, αλλά έχει προλάβει να εκτιμήσει το κακάο. Λόγω της οικονομικής σημασίας του στην περιοχή, ο Κορτέζ φτιάχνει τις πρώτες φυτείες κακάο στο όνομα των βασιλέων της Ισπανίας. Το 1585 το πρώτο φορτίο κακάο, για εμπορική χρήση, ξεφορτώνεται στην Ισπανία.
-1600 μ.Χ.
Το 1606 ο Φλωρεντίνος έμπορος Αντόνιο Καρλέτι επισκέπτεται τη Γουατεμάλα και καταγράφει πρώτος τη διαδικασία, από τη σπορά ως το σερβίρισμα, για την Παρασκευή ενός φλιτζανιού ροφήματος κακάο. Το 1615 η Άννα η Αυστριακή, πριγκίπισσα του Ισπανικού θρόνου, παντρεύεται το Λουδοβίκο τον ΙΓ’ της Γαλλίας και φέρνει στη γαλλική αυλή την ισπανική αυλική συνήθεια της σοκολατοποσίας. Το 1657 το πρώτο κατάστημα πώλησης σοκολάτας ανοίγει στη Μ. Βρετανία από έναν Γάλλο.
-1700 μ.Χ.
Ο Κάρολος ο Στ’ μεταφέρει την αυλή του από τη Μαδρίτη στη Βιέννη, εισάγοντας τη σοκολάτα στην Αυστρία. Το 1732 ο Γάλλος Ντιμπουσόν δημιουργεί το πρώτο τραπέζι καβουρδίσματος κόκκων κακάο που επιτρέπει στους εργάτες να αυξάνουν την παραγωγικότητα της εργασίας, καθώς στέκονται όρθιοι γύρω από αυτό. Το τραπέζι θερμαίνονταν από κάτω με κάρβουνο. Το 1753 ο Σουηδός βοτανολόγος Λινναίος, δίνει το επιστημονικό όνομα «θεόβρωμα κακάο», η τροφή των θεών, στο κακαόδεντρο, συντάσσοντας τον κώδικα των γνωστών φυτών. Το 1780 η πρώτη σοκολάτα βιομηχανικής επεξεργασίας παρασκευάζεται στη Βαρκελώνη.
-1800 μ.Χ. 
Το 1828 η πρώτη μέθοδος αποχωρισμού του βουτύρου του κακάο από τη σοκολάτα ευφερίσκεται στην Ολλανδία. Το 1848 στη Γαλλία ανοίγει το πρώτο κατάστημα πώλησης σοκολατινίων, διαφημίζοντας το γεγονός ότι οι σοκολάτες του γίνονται όλες στο χέρι. Το 1861 παράγεται και πωλείται στην αγορά το πρώτο κουτί για σοκολατάκια, σε σχήμα καρδιάς, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το 1875 η πρώτη σοκολάτα γάλακτος παρασκευάζεται στην Ελβετία. Το 1897 γίνεται η πρώτη καταγραφή της κατανάλωσης σοκολάτας. Οι Βρετανοί κατανάλωσαν εκείνο το έτος 18 εκατομμύρια κιλά, η υπόλοιπη Ευρώπη 50 εκατομμύρια και οι ΗΠΑ 13 εκατομμύρια κιλά.
-1900 μ.Χ.
Το 1904 το πρώτο βιομηχανικό στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας παρασκευάζεται στη Γαλλία. Το 1910 ο Έλληνας μετανάστης Λεωνίδας Κεσδεκίδης ανοίγει στις Βρυξέλλες το πρώτο του κατάστημα. Τα σοκολατίνια Leonidas (Λεωνίδας) θα γίνουν παγκοσμίως διάσημα για την ποιότητά τους. Το 1942 στην Αμερική κατασκευάζεται η πρώτη σοκολάτα χωρίς βούτυρο κακάο, ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής και να μπορεί να καταναλωθεί εύκολα από τους στρατιώτες στον πόλεμο.

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος


Αλήθεια θα μπορούσαν  οι παγκοσμιοποιητές να εξολοθρεύσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό;
Τρόποι προσβολής καρκίνου για εξολόθρευση του ανθρώπινου πληθυσμού από τους παγκοσμιοποιητές.
Η επιδημία των καρκίνων είναι μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ, για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, ο Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.
Οι παγκοσμιοποιητές πρώτα προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους με σκοπό το κέρδος.
Σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου και ακολουθείται από τις καρδιοπάθειες.
Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου. Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάνω από $ 105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων. Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen, που ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού είχε 439.451.449 δολάρια «συνολικά δημόσια έσοδα», ενώ ο φαρμακευτικός κολοσσός της Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη της τάξεως των 8.120.000.000.
Βασικά ερωτήματα
  1. Γιατί, ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, που ξοδεύονται σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο;
  2. Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950, με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση;
Η απάντηση είναι απλή: η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής.
Ο Καρκίνος εκπληρώνει επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού.
Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως, είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet  Oncology. Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.
Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε. Δηλαδή, θα πρέπει να κάνουμε σωστή διατροφή και άσκηση για να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί. 
Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.
-Η ουσία δισφαινόλη Α (BPA)
Η ουσία δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται, όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις ρητίνες. Η BPA υπάρχει σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα (συσκευασία τροφίμων,  ποτών, στα δοχεία, σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, σε στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση των ανθρώπων γίνεται κυρίως από τα μολυσμένα τρόφιμα και τα ποτά.
Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA με τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. 
Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσε ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου και για μηνιγγίωμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα BPA στα ούρα είχαν περίπου 1,6 φορές (160%)  περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερες συγκεντρώσεις.
Η BPA βρίσκεται στα ούρα σε 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα BPA των ούρων κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα. Δυστυχώς, το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.
-Φθόριο
Μιλώντας για το νερό, σχεδόν σε κάθε περιοχή του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει τοξικά φθοριούχο νάτριο στο νερό της βρύσης. Μετά από χρόνια άρνησης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι το φθόριο βλάπτει τα παιδιά και απαίτησε μείωση του ποσού φθορίου από τις δημόσιες παροχές νερού, αναφέροντας το αρνητικό αποτέλεσμα του φθορίου στα δόντια (οδοντική φθορίωση).
Η American Dental Association, βέβαια δεν δέχεται, ότι το φθόριο βλάπτει τα δόντια. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετές εταιρείες εμφιάλωσης νερού προσθέτουν φθόριο στο νερό τους και διαφημίζουν ότι το φθόριο είναι καλό για τα παιδιά και το προωθούν δήθεν για γερά δόντια, παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.
-Φυτοφάρμακα
Οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη χρήση του ιωδιούχου μεθυλίου στην Καλιφόρνια σε καλλιέργειες φράουλας, παρά τη γνώση ότι συνδέεται με καρκίνο, νόσο του θυρεοειδούς και νευρολογικές βλάβες στον άνθρωπο. Το 2007, η κυβέρνηση Μπους ενέκρινε το ιώδιο μεθυλίου σε εθνικό επίπεδο σε 47 κράτη.
Οι εργαζόμενοι που εφαρμόζουν ορισμένα φυτοφάρμακα για να καλλιεργήσουν, είναι δύο φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από μελάνωμα. Ωστόσο, μας λένε ότι τα μη βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Ομοίως, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερα επίπεδα των κοινών φυτοφαρμάκων στα ούρα των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Οι παρατεταμένες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων και η χρήση του DDT συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου, καθώς και με νόσο του Πάρκινσον.
-Parabens
Οι καρκινογόνες αυτές χημικές ουσίες έχουν προστεθεί σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Τα Parabens είναι μια χημική ένωση που βρέθηκε σε προϊόντα καθημερινής υγιεινής όπως κρέμες, make-up, αφρό ξυρίσματος, λοσιόν μαυρίσματος και οδοντόκρεμα. Βρίσκονται επίσης σε πολλές μάρκες αποσμητικών μασχάλης.
Μια μελέτη 160 γυναικών με καρκίνο του μαστού έδειξε ότι τα parabens ήταν παρόντα στους όγκους όλων των γυναικών . «Συνολικά, 160 δείγματα συλλέχθηκαν, τέσσερα από κάθε γυναίκα και βρήκαν ότι το 99 τοις εκατό των δειγμάτων ιστού περιέχονται τουλάχιστον ένα paraben και 60 τοις εκατό των δειγμάτων είχε πέντε. »
-Αλουμίνιο
Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο. Το αλουμίνιο μπορεί να απορροφηθεί από τον ιστό του μαστού των γυναικών, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στην θηλή τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε χρήση προϊόντων κατά του ιδρώτα με αλουμίνιο, αυτό κατατίθεται στον ιστό του μαστό. Μελέτες σε ζώα έχουν επίσης δείξει ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Μελέτες επίσης να ταξινομούν το αλουμίνιο ως νευροτοξίνη που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
-Chemtrails
Τα Chemtrails περιέχουν τοξίνες, όπως αλουμίνιο και βάριο με τα οποία ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα καθημερινά και είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα εργαλεία του προγράμματος μείωσης του πληθυσμού. Ως εκ τούτου, ο αέρας που αναπνέουμε όλοι μας τώρα περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου.
Η ρύπανση με σωματίδια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα και του άσθματος και μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων.
Τα Chemtrails δηλητηριάζουν κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη.
-Τα αντηλιακά
Πολλά δημοφιλή αντηλιακά περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του δέρματος, τα οποία δεδηλωμένος στόχος τους, είναι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ακόμα χειρότερα, το FDA φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτών των κρίσιμων πληροφοριών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτό.
Μόνο το 7,8% των εξετασθέντων αντηλιακών έχουν κριθεί «ασφαλή και αποτελεσματικά.» Το άλλο 92,2%, που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες των αντηλιακών προϊόντων στην αγορά σήμερα, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την υγεία.
-Ζάχαρη
Από καιρό ήταν γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη και ότι τα άτομα με καρκίνο θα πρέπει να μειώσουν την ζάχαρη. Σήμερα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης την ημέρα.
-Κοινή και Ιατρική Ακτινοβολία.
Οι αξονικές τομογραφίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αλλά οι ασθενείς δεν έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο. Εκθέτοντας ένα παιδί στην πυρηνική ακτινοβολία από δύο ή τρεις αξονικές τομογραφίες (CT), μπορεί να τριπλασιαστεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μετέπειτα στη ζωή του, σύμφωνα με μια 20ετή μελέτη. Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι ένα παιδί που εκτίθεται σε ακτινοβολία από πέντε-10 αξονικές τομογραφίες, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από ό,τι ένα παιδί που δεν έχει εκτεθεί, να αναπτύξει λευχαιμία.
Ομοίως, οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου. Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.400 ασθενείς με καρκίνο βρήκε ότι οι ασθενείς που δήλωσαν ότι κάνουν ετήσιες εξετάσεις με οδοντιατρικές ακτίνες Χ,  είχαν έως και δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μηνιγγίωμα.
-Τα κινητά τηλέφωνα
Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενδεχομένως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Ο οργανισμός τώρα απαριθμεί τη χρήση του κινητού με την ίδια «καρκινογόνο επικινδυνότητα» με τον μόλυβδο, την εξάτμιση του κινητήρα και το χλωροφόρμιο.
Η Ακτινοβολία έχει επίσης συνδεθεί με βλάβες στο DNA και καρκίνο . Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε μια 50% αύξηση όγκων στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στα έτη 1999 και 2009, που κατά πάσα πιθανότητα, προκλήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα.
Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα διαθέτουν σήμερα κινητό τηλέφωνο. Οι ερευνητές προειδοποιούν: «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικές ανάγκες και να κάνουν κλήσεις μικρής διάρκειας.»
Ωστόσο, παρά τον προφανή κίνδυνο, η κυβέρνηση δεν απαιτεί καμία προειδοποίηση ακτινοβολίας ή καρκίνου σε κινητά τηλέφωνα.
Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνδεθεί με καρκίνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
-Υδράργυρος
Ο Υδράργυρος σε οποιαδήποτε μορφή είναι δηλητηριώδης, Ο υδράργυρος συνήθως επηρεάζει το νευρικό, γαστρεντερικό και το νεφρικό σύστημα οργάνων. Δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει από την εισπνοή ατμών υδραργύρου, κατάποση υδράργυρου, υδράργυρο σε ένεση και απορρόφηση του υδραργύρου μέσω του δέρματος.
Έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος εξαντλεί γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα. Οτιδήποτε μειώνει και διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο.
-Τα εμβόλια
Τα εμβόλια είναι, ίσως, η τελευταίο όπλο που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ελίτ για χρήση κατά της ανθρωπότητας. Το αλουμίνιο και η φορμαλδεΰδη (που ένα γνωστό καρκινογόνο που χρησιμοποιείται για την ταρίχευση) έχει χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό σε παιδικά εμβόλια και εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλά εμβόλια γρίπης. Χιλιάδες μελέτες συνδέουν τα εμβόλια με τον καρκίνο και νευρολογικές διαταραχές, όπως ο αυτισμός. Κορυφαία επιστήμονας εμβολίου της Merck, η Δρ Maurice Hilleman , παραδέχεται ανοιχτά την παρουσία του θανατηφόρου SV40 σε εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στους πολίτες των εθνών του τρίτου κόσμου. Πρόσφατα το ιταλικό δικαστήριο κατηγόρησε τους κατασκευαστές εμβολίων. Όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατασκευαστές εμβολίων, που είχαν κατηγορηθεί από γονείς πήραν από το Κογκρέσο νομική ασυλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ασυλία.
Ο Μπιλ Γκέιτς ευγονιστής παγκοσμιοποίησης και άλλοι, όπως το Ίδρυμα Ροκφέλερ, χρηματοδοτούν τις έρευνες εμβολίων, προκειμένου να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλές κυβερνήσεις πιέζουν να κάνουν τα εμβόλια υποχρεωτικά, ακόμα και με ενημέρωση στους γονείς από πόρτα σε πόρτα.
-Αμαγάλματα Οδοντιατρικής
Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα είναι η κύρια πηγή έκθεσης στον υδράργυρο στους Αμερικανούς. Ένα μέσο άτομο έχει οκτώ σφραγίσματα αμαλγάματος και θα μπορούσε να απορροφήσει έως 120 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά ημέρα. Για λόγους σύγκρισης, η κατανάλωση απο μολυσμένα με υδράργυρο θαλασσινά θα σας εκθέσει σε περίπου 2,3 μικρογραμμάρια ανά ημέρα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συσχέτισε την περιοδοντική πάθηση με τον καρκίνο του παγκρέατος. «Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος», δήλωσε ο δρ Ντομινίκ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Οι άνδρες με ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν 64% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους δεν διαθέτουν τέτοιο ιστορικό.
-Λαμπτήρες CFL
Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως αντικαταστάθηκαν με λαμπτήρες CFL, οι οποίοι είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επειδή είναι γεμάτοι με τοξικό υδράργυρο.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Maine Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι, όταν μια λάμπα CFL σπάσει, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον αέρα.
-Το Σιρόπι καλαμποκιού με φρουκτόζη
Το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού (HFCS)  χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από το ψωμί για πρωινό με δημητριακά μέχρι και τη σόδα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την εκλεπτυσμένη φρουκτόζη. Στις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος τρέφονται με εκλεπτυσμένη φρουκτόζη και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα μέσα στο σώμα.
Δημοσίευση στο περιοδικό Cancer Research  αποκαλύπτει επίσης, ότι δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια. Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τόσο τη ζάχαρη γλυκόζης όσο και τη φρουκτόζη, αλλά η φρουκτόζη προκαλεί άμεσα τα καρκινικά κύτταρα να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν.
Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 12 κουταλάκια του γλυκού HFCS κάθε μέρα ! Έτσι, απλά με την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής των επεξεργασμένων τροφίμων, οι καταναλωτές είναι σε θέση να εκτεθούν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που καθορίζονται από την EPA.
Το Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία. Στο Princeton μια ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν πρόσβαση σε φρουκτόζης είχαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνα που είχαν πρόσβαση σε ζάχαρη, ακόμα και όταν η συνολική θερμιδική πρόσληψη τους ήταν η ίδια. Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό λίπος.
-Φούρνοι μικροκυμάτων
Σχεδόν κάθε σπίτι έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνονται και να μαγειρεύονται τα τρόφιμα. Ωστόσο, πολλές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Στην πραγματικότητα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι τόσο επικίνδυνοι που είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία 1976 – 1987.
-Παστερίωση
Η παστερίωση ανακαλύφθηκε από τον Louis Pasteur στα μέσα του 1800 και υπάρχει στο γάλα σας, σε αμύγδαλα και χυμούς. Η παστερίωση καταστρέφει τις βιταμίνες, και τα ένζυμα και παρεμποδίζει την απορρόφηση. Όταν βράσει το υγρό, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να κάνει τα τρόφιμα αποστειρωμένα.
Η παστερίωση είναι η διαδικασία της θέρμανσης ενός υγρού σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια και να απενεργοποιηθούν ορισμένα ένζυμα.
-Ακτινοβολία τροφίμων
Το FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων. Η Βιομηχανία και το FDA επιμένει ότι τα ακτινοβολημένα τρόφιμα, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και είναι απολύτως ασφαλή. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν απαγορεύσει την πώληση και διανομή των ακτινοβολημένων τροφίμων, όπως και ξένες κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Οι μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβόληση των τροφίμων με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
-Η ασπαρτάμη
Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 2 ή 3 mg / kg κάθε ημέρα ασπαρτάμης με σόδα διαίτης και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι μια καρκινογόνος ένωση και οι καρκινογόνες επιδράσεις είναι εμφανείς σε μία ημερήσια δόση των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους (mg/kg).
-Χλώριο
Το χλώριο  έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση στις ΗΠΑ και την Βρετανία σε αποθέματα νερού της βρύσης για 100 χρόνια. Ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιείται για τις πισίνες μπορεί να διπλασιάσουν σχεδόν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο γιατί τα επίπεδα χλωρίου είναι πολύ υψηλότερα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε χλώριο του νερού και που λούζονται τακτικά, είχαν 83% περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν όγκο από ό, τι τα άτομα που έμεναν σε περιοχές με χαμηλό χλώριο. Εκείνοι που έπιναν νερό βρύσης με υψηλό χλώριο είχαν 35% πιθανότητα να πάθουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η κολύμβηση στις πισίνες με χλώριο αυξάνει τον κίνδυνο κατά 57%.
 Η απορρόφηση το χλωρίου μέσω του δέρματος είναι  πιο επικίνδυνη επειδή παρακάμπτεται το ήπαρ, το οποίο φιλτράρει πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, όταν το νερό έχει πίνεται.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές παιδικές πάνες και γυναικεία προϊόντα όπως (σερβιέτες/ταμπόν) περιέχουν χλώριο.
-Επεξεργασμένο κρέας
Το νιτρικό άλας και άλλα συντηρητικά προστίθενται συνήθως στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Είναι καλύτερα να αγοράσετε κρέας χωρίς συντηρητικά.
-Πυρηνική ακτινοβολία
Η πυρηνική ακτινοβολία είναι επίσης καρκινογόνος. Μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cancer βρήκε ποσοστό λευχαιμίας διπλάσιο μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών που ζουν  σε απόσταση έως 3,1 μίλια  από 19 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας της Γαλλίας.
Η μελέτη προστίθεται στα πορίσματα μιας γερμανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2007 για παιδιά κάτω των 5 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην περιοχή των γερμανικών πυρηνικών σταθμών είχαν υποστεί μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης λευχαιμίας.
Το 2003, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινδύνου Ακτινοβολίας, είχε αναφερθεί σε 61.600.000 θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο από το νέφος της δοκιμής της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Αυτό το ραδιενεργό νέφος που, όπως λέγεται, μεταφέρει στρόντιο-90, το οποίο είναι το πιο φοβερό δηλητήριο στον κόσμο. Έστω μια κουταλιά αρκεί για να αυξήσεις τα επίπεδα ραδιενέργειας στα οστά.
-Μεταλλαγμένα
Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Ο Δρ Stanley Ewen, Στάνλεϊ Ewen, ένας παθολογος σύμβουλος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν, λέει ότι ένα κουνουπίδι που χρησιμοποιείται σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου.
Τα GM-derived rBGH παράγωγα της Monsanto rBGH (η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη-αυξητική ορμόνη, έχει δοθεί στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ώστε να παράγουν περισσότερο γάλα) και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή του IGF-1 κατά 70 – 1000%. Ο IGF-1 είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη που έχει σχετιστεί με 2,5 έως 4 φορές υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ανθρώπινου παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.
Συμπέρασμα
Οι παγκοσμιοποιητές έχουν εφαρμόσει σαφώς στην ατζέντα τους να δηλητηριάζουν το φαγητό μας, τον αέρα, το νερό και τους οργανισμούς με τις τοξίνες για να μας προκαλέσουν  καρκίνο. Αυτές οι ελίτ ωφελούνται πάρα πολύ από την πώληση των φαρμάκων, μέσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που τις ελέγχουν. Αυτά τα φάρμακα συνήθως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα ψευδώς στην αγορά προωθούνται ως  θεραπείες με ψεύτικες μελέτες και διεστραμμένα στατιστικά στοιχεία.
Βιβλιογραφία
http://www.activistpost.com