Αρχική

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κάθε χυμός βοηθά διαφορετικά τον οργανισμό μας




Μέσα στους χυμούς είναι κρυμμένα πολύτιμα συστατικά τα οποία τα έχουμε ανάγκη και τα χρειάζεται ο οργανισμός μας για την σωστή του λειτουργία.
1.         Χυμός μήλου: για την καρδιά μας, για το συκώτι, για να ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και να βοηθά στην χώνεψη των πρωτεϊνών των τροφών, για να μεγιστοποιεί την αντοχή μας στις μολύνσεις, για να επιταχύνει την ανάρρωση, να ρίχνει τον πυρετό, να θεραπεύει την γρίπη, την ιγμορίτιδα, τον βήχα, την ατονία, για την ουρική αρθρίτιδα, για την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού, για την υγεία του δέρματός μας.
2.         Χυμός ροδιού: η πιο ισχυρή μας ασπίδα για όλο μας τον οργανισμό, για την αύξηση της παραγωγής του αίματος, για τον πυρετό, για τον μεταβολισμό της LDL-χοληστερόλης, για τα αγγεία μας, για την καρδιά μας, ακόμα και για την πρωινή ναυτία των εγκύων, πολύτιμο για τα παιδιά.
3.         Χυμός πορτοκαλιού: για τις αρθρίτιδες, για να μην αποκτήσουμε αναιμία, για να θεραπεύσουμε την αναιμία, για να δυναμώσουμε και να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί κάθε μέρα έρχονται στο φως έρευνες που υποστηρίζουν ότι μειώνει  την χοληστερίνη, ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, ότι προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.
4.         Χυμός λεμονιού: για το ανοσοποιητικό μας, για να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα, τη γρίπη, τον πυρετό και τις λοιμώξεις, είναι διουρητικό, καθυστερεί την γήρανση, καταπολεμά και προλαμβάνει τον καρκίνο.
5.         Χυμός ντομάτας: για τα τριχοειδή αγγεία, για την παχυσαρκία, για την υγεία του δέρματος μας, για την βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου, γιατί καθυστερεί την γήρανση.
6.         Χυμός ανανά: για την δυσπεψία, για τις εντερικές διαταραχές, για τις διουρητικές του ιδιότητες, για την προστασία της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος, για την διατήρηση του ιδανικού μας βάρους.
7.         Χυμός γκρέιπ-φρουτ: για την μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, για την καταπολέμηση της ουλίτιδας, για την τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού, για το στρες και την νευρική εξάντληση, για την κυτταρίτιδα, για την παχυσαρκία, για την μείωση της ινσουλίνης στο αίμα, για να βοηθήσει στην θεραπεία του έλκους του στομάχου, για την προστασία των κυττάρων μας και του DNA από τις ελεύθερες ρίζες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ για όσα άτομα παίρνουν φάρμακα: ενημερώστε τον γιατρό σας σε περίπτωση που καταναλώνετε πολύ συχνά γκρέιπ-φρουτ, γιατί ενδέχεται κάποιες ουσίες του να αλληλεπιδρούν με κάποια φάρμακα
emedi .gr


Η ακτινοβολία προκαλεί νευροπάθεια σε επιζώντες καρκίνου


Η ακτινοβολία προκαλεί  περιφερική νευροπάθεια που είναι μια χρόνια αναπηρία, επειδή είναι προοδευτική και συνήθως μη αναστρέψιμη και συνήθως, εμφανίζεται αρκετά χρόνια μετά την ακτινοθεραπεία. Η εμφάνισή της είναι σπάνια, αλλά αυξάνεται με τη βελτιωμένη μακροπρόθεσμη επιβίωση του καρκίνου. 
Οι παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί. Η εκτεταμένη ακτινοβολία προκαλεί ίνωση, εκτός από την άμεση βλάβη στα νεύρα με αξονική βλάβη και απομυελίνωση και τις βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία από ισχαιμία με τριχοειδική  βλάβη του δικτύου. 
Υπάρχει μεγάλη κλινική ετερογένεια των νευρολογικών βλαβών ανάλογα με το ποιες περιοχές ακτινοβολούνται. 
Η πιο συχνή μορφή είναι η νευροπάθεια του βραχιόνιου πλέγματος μετά την ακτινοβόληση του μαστού για καρκίνο, ενώ η επανεμφάνιση του όγκου διακρίνεται με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας και τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίου. Η ακτινοβολία που δινόταν ήταν 60Gy σε κλάσματα των 5Gy στη δεκαετία του 1960  και 50Gy σε κλάσματα των 2Gy σήμερα με λιγότερο από 1% κίνδυνο για νευροπάθεια του βραχιόνιου πλέγματος. 
Νευροπάθεια μπορεί να προκληθεί και μετά από ακτινοβολία όρχεων (οσφυοϊερή)  ή νόσο του Hodgkin. 
Ελπιδοφόρα μηνύματα για  θεραπείες με αντιοξειδωτικά για την προφύλαξη κατά την ακτινοβολία που προκαλεί ίνωση προτείνονται για όσους κάνουν ακτινοθεραπεία για τη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής αυτών που είναι μακροχρόνια επιζώντες του καρκίνου.
Βιβλιογραφία
Delanian S, Lefaix JL, Pradat PF,  Radiation-induced neuropathy in cancer survivors, Radiother Oncol. 2012 Dec;105(3):273-82.