Αρχική

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξήστε το πέος σας τουλάχιστον 3 εκατοστά


Άσκηση για μεγέθυνση του πέους
Η μέθοδος βασίζεται σε επιμήκυνση και μεγέθυνση των σπογγωδών ιστών που ορίζουν απευθείας το μέγεθος και την περιφέρεια του πέους.
Το πέος αποτελείται από τρία βασικά μέρη. Υπάρχουν δύο μεγάλα μέρη που βρίσκονται στην εξωτερική μοίρα που ονομάζονται σηρραγώδες σώμα και ένα μικρότερο μέρος στην βάση του πέους που ονομάζεται σπογγώδες σώμα.
Η στύση δημιουργείται όταν το πέος γεμίζει με αίμα. Μικρή σχετικά ποσότητα αίματος διοχετεύεται στο σπογγγώδες σώμα, που είναι ουσιαστικά η περιοχή μέσω της οποίας εκτελούνται η ροή των ούρων και η εκσπερμάτιση. Το υπόλοιπο αίμα διοχετεύεται στα σηρραγώδη σώματα, που είναι το σώμα της εξωτερικής μοίρας του πέους που περιέχει σπογγώδεις ιστούς που διατηρούν στο εσωτερικό τους 91% περίπου του αίματος στην στύση.
Το μήκος και η περιφέρεια του πέους εξαρτώνται από την ποσότητα αίματος που οι σπογγώδεις ιστοί μπορούν να συγκρατήσουν στην περιοχή του σηγγαρώδους σώματος. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται περίπτωση το πέος να μεγαλώσει από μόνο του δεδομένου ότι όταν προκαλείται πλήρης στύση το αίμα που ρέει στην εξωτερική μοίρα του πέους πληρώνει μέχρι τέλους τους σπογγώδεις ιστούς.
Για τον λόγο αυτό, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί ο μοναδικός τρόπος μεγέθυνσης του ανδρικού μορίου είναι μέσω ανάπτυξης εξωτερικής μοίρας του πέους και διεύρυνση των σπογγωδών ιστών, ώστε να επιτρέψουν στο σηρραγώδες σώμα να συγκρατεί μεγαλύτερη ποσότητα αίματος κατά την διάρκεια της στύσης. Στο αποτέλεσμα αυτό μπορεί να φθάσει κανείς αποκλειστικά με την εκτέλεση με συνέχεια και συνέπεια συγκεκριμένων ασκήσεων που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Οι ασκήσεις που προτείνονται βοηθούν στην διαστολή των τοιχωμάτων της εξωτερικής μοίρας του πέους με την πρόκληση ροής αίματος στους υπό στύση ιστούς. Κάθε φορά που προκαλείται παρόμοιο φαινόμενο τα κύτταρα διευρύνονται πέρα από την φυσιολογική τους δυνατότητα. Στο επόμενο στάδιο ο οργανισμός διορθώνει τα κύτταρα και τα δομεί μεγαλύτερα ώστε να μπορούν να συγκρατήσουν την ποσότητα του αίματος που ρέει σε αυτά λόγω της εκτέλεσης των ασκήσεων.
Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο πέος να συγκρατεί μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από ότι μπορούσε προηγουμένως και μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο και πιο ανεπτυγμένο πέος. Το κλειδί για την ουσιαστική μεγέθυνση του πέους είναι η μόνιμη άσκηση της εξωτερικής μοίρας με σειρά ασκήσεων και τεχνικών που αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτές τις ανάγκες.
Το πρόγραμμα των ασκήσεων  αναφέρεται στην μεγέθυνση του πέους με φυσικό τρόπο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ασκήσεις και τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για τις ανάγκες μεγέθυνσης του πέους, τον έλεγχο της πρόωρης εκσπερμάτισης και την ενδυνάμωση του σεξουαλικής ικανότητας.
Γεγονός: Άνδρας που χρησιμοποιεί την μέθοδο για περίοδο 3 – 4 μηνών μπορεί να φθάσει σε μεγέθυνση 3.5 – 5.6 εκ.
Για να αυξηθεί φυσικά το μέγεθος του πέους σας, κάντε διάφορα τεντώματα, ασκήσεις Kegel ή χρησιμοποιήστε  μια αντλία πέους. Επίσης, το μασάζ στο πέος περιλαμβάνει μασάζ και στην περιοχή του άξονα του πέους κατ 'επανάληψη, προκειμένου να τεντωθεί ο μυς και το αίμα να δώσει δύναμη στον στυτικό ιστό.
Τα βήματα για τη μεγένθυνση του πέους:
•        Αρχίστε από το τέντωμα του κεφαλιού προς τα έξω και κρατήστε το εκεί για πέντε δευτερόλεπτα.
•        Ρυθμίστε το κεφάλι σε ευθεία θέση, τραβώντας το προς τα πάνω, και στη συνέχεια, κρατήστε το για πέντε δευτερόλεπτα.
•        Μετά από αυτό, αρχίστε να περιστρέφετε το κεφάλι προς τα αριστερά,  και επαναλάβετε το τέντωμα είκοσι και  περισσότερες φορές.
Αυτή η κυκλική τεχνική τεντώματος μπορεί να αυξήσει φυσικά το μέγεθος του πέους. 
Και οι ασκήσεις Kegel είναι καλές για μεγένθυνση του πέους
 Πώς γίνονται;
Το καλό με τις συγκεκριμένες ασκήσεις είναι πως δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη εργασία σας, να φορέσετε την φόρμα γυμναστικής σας και να πάτε στο γυμαστήριο. Μπορείτε να τις κάνετε παντού, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Στο γραφείο, στο λεωφορείο, καθώς περιμένετε στην ουρά του supermarket και μπροστά στον υπολογιστή σας.
1. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας τον μυ.
2. Κατόπιν «ρουφήξτε» την πυελική σας περιοχή και την περιοχή του πρωκτού προς τα μέσα και προς τα πάνω και παράλληλα σφίξτε τον πρωκτό σας. Μείνετε εκεί λίγο. Χαλαρώστε και ελευθερώστε την περιοχή.
3. Έπειτα ξανατραβήξτε τους μύες της περιοχής και του πρωκτού προς τα πάνω όσο πιο γρήγορα μπορείτε, μείνετε για λίγο και χαλαρώστε.
Πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε;
Ξεκινήστε κάνοντας τις ασκήσεις σας μετά από κάθε ενούρηση. Μόλις συνηθίσετε την άσκηση ξεκινήστε κάνοντας 5 φορές την ημέρα από 10 επαναλήψεις. Σταδιακά αυξήστε τις επαναλήψεις στις 20 κάθε φορά. Μόλις η εκγύμναση σας γίνει συνήθεια μπορείτε να τις κάνετε οποτεδήποτε και οπουδήποτε, αν και πολύ βοηθητικό είναι να βάλετε μία συνθήκη, όπως «θα τις κάνω όποτε η τηλεόραση δείχνει διαφημίσεις» ή «κάθε φορά που στέκομαι σε μια ουρά».  

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού


Το χασίς εναντίον του καρκίνου του μαστού                       
Συστατικό της ινδικής κάνναβης, μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις και σε άλλα σημεία του σώματος, υποστηρίζει ομάδα Αμερικανών ειδικών σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics. Ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρ Σον Μακ Aλιστερ, ευελπιστούν ότι η κανναβιδιόλη (cannabidiol ή CBD), μπορεί να είναι μια μη τοξική εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία.
Σε αντίθεση με την ινδική κάνναβη, η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχο-ενεργές ιδιότητες, επομένως η χρήση της δεν παραβαίνει τους νόμους. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουν τη χρήση ινδικής κάνναβης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Προσθέτουν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι αποτελεσματικές συγκεντρώσεις της κανναβιδιόλης στον οργανισμό να επιτυγχάνονται δια του καπνίσματος ινδικής κάνναβης.
Η κανναβιδιόλη δρα μπλοκάροντας τη δραστηριότητα του γονιδίου Id-1, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επιθετική εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων μακριά από το αρχικό σημείο του όγκου. Προηγούμενη μελέτη για την κανναβιδιόλη είχε δείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τους επιθετικούς καρκίνους του εγκεφάλου. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι έχει παρόμοια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Επί του παρόντος, οι επιστήμονες έχουν μια περιορισμένη γκάμα προοπτικών στην αντιμετώπιση των επιθετικών μορφών του καρκίνου και περιλαμβάνουν τη χημειοθεραπεία, η οποία είναι αποτελεσματική μεν, αλλά και πάρα πολύ τοξική και δύσκολη για τους ασθενείς. Η κανναβιδιόλη, λοιπόν, προσφέρει ελπίδα μη τοξικής θεραπείας που θα μπορεί να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα, αλλά χωρίς τις επώδυνες παρενέργειες. Η δρ Τζοάννα Όουενς από τη βρετανική οργάνωση Cancer Research UK ανέφερε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα πρέπει να γίνουν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους για να ελεγχθεί η ασφάλεια της κανναβιδιόλης και κατά πόσο τα οφέλη της μπορούν να επιβεβαιωθούν».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη αρκετά αντικαρκινικά φάρμακα με φυτικά συστατικά είναι διαθέσιμα, όπως η χημική ουσία vincristine που εξάγεται από ένα είδος λουλουδιού που ονομάζεται Μυρτιά της Μαδαγασκάρης και χορηγείται στην αντιμετώπιση των καρκίνων του μαστού και των πνευμόνων.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συνηθέστερος καρκίνος στις γυναίκες και η συχνότητά εμφάνισής του αυξάνει σταθερά. Κάθε χρόνο γίνεται διάγνωση περίπου 250.000 νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη και 175.000 περιστατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα ετήσια ποσοστά θανάτου είναι πάνω από 165.000 ασθενείς στην Ευρώπη και 44.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ολόκληρο τον κόσμο περισσότερες από 400.000 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού το χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι ποσοστό 8% με 9% των γυναικών θα αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί πέραν του μαστού, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Παρ' όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενων με τον καρκίνο στις γυναίκες, και την υπ' αριθμό τρία αιτία θανάτου συνολικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετά την αρχική θεραπεία, περίπου 50% των ασθενών αναπτύσσουν μεταστατικό (προχωρημένο) καρκίνο του μαστού (MBC). Μετά την αρχική διάγνωση μεταστατικού καρκίνου του μαστού, ο διάμεσος χρόνος επιβίωσης αυτών των ασθενών είναι 18 έως 30 μήνες.

Αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ


Μειώνει την χοληστερίνη και αδυνατίζει.
Το γκρέιπ-φρουτ είναι οπωροφόρο δέντρο της τάξης των σαπινδωδών, του γένους κίτρος και της οικογένειας των  εσπεριδοειδών και θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ αποτελεί μετάλλαξη της φράπας.
Η καταγωγή του είναι από τη Τζαμάικα, ενώ καλλιέργειες υπήρχαν στα νησιά Μπαρμπάντος το 1750. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 5 μέτρα, έχει πυκνό φύλλωμα που αποτελείται από σκούρα πράσινα ή γυαλιστερά φύλλα. Στους άξονες των φύλλων φύονται μεγάλα άσπρα άνθη, κατά τη περίοδο ανθοφορίας του δέντρου. Τα πέταλα των ανθών μοιάζουν με της πορτοκαλιάς, αλλά είναι μεγαλύτερα. Ο καρπός είναι κίτρινου χρώματος όταν ωριμάσει και στο μέγεθος είναι μεγαλύτερος από αυτό του πορτοκαλιού. Πάντως το μέγεθος του ποικίλει ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες καλλιέργειας. Η σάρκα του έχει κίτρινο ροζ ή κόκκινο χρώμα ανάλογα με την ποικιλία είναι μαλακή και χυμώδης και η γεύση της είναι γλυκόξινη. Η φλούδα είναι λεία και η γεύση της είναι έντονα πικρή. Τα εδάφη που καλλιεργείται το γκρέιπφρουτ, ώστε να παράγει καλής ποιότητας καρπούς, πρέπει να είναι αμμώδη και σχετικά γόνιμα. Η λίπανση όμως με διάφορα λιπάσματα ή κοπριά θεωρείται απαραίτητη. Τα δέντρα αποδίδουν εμπορικά εκμεταλλεύσιμους καρπούς κατά το 3-5ο χρόνο μετά από τη φύτευση τους. Κάθε ενήλικο δέντρο έχει μεγάλη παραγωγικότητα που μπορεί να φτάσει και τα 650 κιλά καρπού ανά δέντρο.
Τρώγεται σκέτο ως φρούτο αν και περισσότερο καταναλώνεται σε χυμούς και συνήθως με την προσθήκη και άλλων φρούτων.
Είναι πολύ καλό στη μείωση της χοληστερίνης και στο κάψιμο του περιττού λίπους γι αυτό και χορηγείται σε πολλές δίαιτες.
Οι Η.Π.Α έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή γκρέιπ-φρουτ στον κόσμο, ακολουθούν η Κούβα, η Νότια Αφρική και το Ισραήλ.
Το γκρέιπ-φρουτ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, και είναι 3ο μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι. Ο χυμός γκρέιπ-φρουτ και ο χυμός από ένα υβρίδιο του γκρέιπ-φρουτ που ονομάζεται oroblanco αυξάνουν την δραστηριότητα των ηπατικών ενζύμων, που είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση. Με αυτόν τον τρόπομειώνεται ο κίνδυνος της  πρόκλησης καρκινογένεσης, που οφείλεται σε χημικά προϊόντα.  Η κατανάλωση και των δύο χυμών αυξάνει τη δραστικότητα και την παρουσία του κυτοχρώματος P450CYP1A1, αλλά και της ρεδουκτάσης της κυνόνης του NADP(H). Και τα δύο αυτά ένζυμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην εξουδετέρωση ουσιών που θα μπορούσαν να δράσουν τοξικά σε αυτόν.
Γι’ αυτό, απαγορεύεται η λήψη γκρέιπφρουτ όταν χορηγούνται φάρμακα που μεταβολίζονται από αυτά τα ενζυμικά συστήματα.
Βιβλιογραφία
 «Journal of Agricultural and Food Chemistry»

Απόπτωση και καταστολή με Survivin


Θεραπεία του καρκίνου με ενίσχυση της απόπτωσης
Η Απόπτωση είναι ο προγραμματισμένος  κυτταρικός θάνατος που είναι μία από τις πιο σημαντικές κυτταρικές διεργασίες. Η απόπτωση είναι μια γενετικά ελεγχόμενη μορφή  κυτταρικού θανάτου που έχει σημασία για τη φυσιολογική εμβρυϊκή ανάπτυξη και για τη διατήρηση της ομοιόστασης των ιστών στον ενήλικο οργανισμό. 
Απόπτωση προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες  με τη μεσολάβηση υποδοχέων ή από ενδογενείς παράγοντες, με τη μεσολάβηση των μιτοχονδρίων και τη σηματοδότηση μονοπατιών που προκαλούν το θάνατο που σχετίζεται με τις πρωτεολυτικές και νουκλεολυτικές δραστηριότητες.
Οι σημαντικοί στόχοι που σχετίζονται άμεσα με την απόπτωση είναι της κασπάσης η οποία είναι  βιοδείκτης της απόπτωσης, του TNF-α η οποία είναι μια σημαντική κυτοκίνη που εμπλέκεται στον καρκίνο, του p53 η οποία είναι μια ογκοκατασταλτική πρωτεΐνη, των bcl-2 πρωτεϊνών, που είναι πρωτεΐνες του ρυθμιστή της απόπτωσης survivin που είναι μέλη της οικογένειας των αναστολέων της απόπτωσης.
Οι ερευνητές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους bcl-2 αναστολείς, που είναι ο ABT-263 (Navitoclax ), ο ABT-737,  ο Obatoclax mesylate ( GX15-070 ) και η λεναλιδομίδη.  Ο ABT-737 είναι ένας Bcl-2 ανταγωνιστής που στοχεύει το Bcl-2/Bcl-xL που μπορεί να αναστέλλει τον κυτταρικό θάνατο.  Είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας της πρωτεΐνης bcl-2, που δεν στοχεύει το  MCL-1, έτσι ώστε να μπορεί να προκαλέσει απόπτωση μιας σειράς καρκινικών κυττάρων. Ο ABT-737 είναι διαφορετικός  από τον ABT-263 ο οποίος οδηγεί σε απόπτωση, διαταράσσοντας τις Bcl-2/Bcl-xL αλληλεπιδράσεις με την προαποπτωτική πρωτείνη Bim.
Το YM155 είναι ένα  μικρό μόριο κατασταλτικό της survivin  με IC50 0,54 nM για την αναστολή της δραστηριότητας του υποκινητή της survivin.
Ωστόσο, το YM155 (YM 155, YM-155) δεν αναστέλλει σημαντικά την SV40 δραστηριότητα προαγωγής σε συγκεντρώσεις μέχρι και 30 μΜ. Το YM155 (YM 155, YM-155), προκάλεσε την απόπτωση σε PC-3 και PPC-1 human HRPC γραμμές κυττάρων των 10 nm. Σε ένα PC-3 μοντέλο όγκου σε ποντίκια, 3 ημερών συνεχή έγχυση του YM155 (YM 155, YM-155) κατά 3 έως 10  mg / kg προκάλεσε μαζική υποχώρηση του όγκου συνοδευόμενη καιι από την καταστολή της ενδοογκικής survivin. Φαρμακοκινητικές αναλύσεις έδειξαν ότι το YM155 (YM 155, YM-155) είναι σε μεγάλο βαθμό κατανεμημένο σε όγκους και σε συγκεντρώσεις περίπου 20-φορές υψηλότερες από εκείνες στο πλάσμα.
Βιβλιογραφία
•          Cancer Res 2007;67:8014-8021
•          J Clin Oncol 2009;27:4481-4486
•          J Clin Oncol 2008;26:5198-5203       
 

Κάντε απολύμανση των παπουτσιών σας


Απολύμανση παπουτσιών
Μια πρωτοποριακή συσκευή απολυμαίνει τα παπούτσια.
Η συσκευή αυτή μοιάζει με καλαπόδι και τοποθετείται μέσα στο παπούτσι και  σκοτώνει τα μικρόβια εκπέμποντας υπεριώδη ακτινοβολία. Η διαδικασία απολύμανσης διαρκεί 45 λεπτά και μόλις ολοκληρωθεί η συσκευή κλείνει αυτόματα.
Η συσκευή απευθύνεται σε όσους πάσχουν από ονυχομυκητιάσεις ανάμεσα στα δάκτυλα, αλλά και σε όσους εμφανίζουν επιπλοκές από τον διαβήτη στα κάτω άκρα (διαβητικό πόδι). Επίσης η συσκευή είναι πολύ αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κακοσμίας των ποδιών.

Αποκλειστικά για άντρες


Κόλπα που κάνουν αποκλειστικά οι άνδρες για να περνούν καλά οι γυναίκες
Φώναξε, γονάτισε και φύσα
Φώναξε! Στο σεξ ισχύει το ότι μία λέξη τροφοδοτεί χίλιες εικόνες. Οδήγησέ την με τα χέρια και με το σώμα σου σε ένα οριακό σημείο κι έπειτα ξέχνα τις πράξεις κι επικεντρώσου στα λόγια. Από εκείνη τη στιγμή δεν θα την αγγίξεις ξανά όσο κι αν το θέλει. Φώναξε! Πρέπει να είσαι περιγραφικός κι ακριβής αν θες να τη δεις να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες προς την ολοκλήρωση. Μην κρύψεις τον ενθουσιασμό σου και εκφράσου ελεύθερα…
Γονάτισε! Γονάτισε μπροστά της και φίλα τη στα πόδια, και συγκεκριμένα ανάμεσα στα γόνατα και τους μηρούς, όπου υπάρχουν άπειρες νευρικές απολήξεις. Πρόσεχε μην το παρακάνεις, γιατί η περιοχή είναι τόσο ευαίσθητη, που η υπερβολική προσήλωση γίνεται γρήγορα ανυπόφορη.
Φύσα! Δώσ' της την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει ασυγκράτητη. Ξεκίνα με ζέσταμα πριν της βγάλεις τα ρούχα. Ακούμπα τα χείλη σου στον καβάλο του παντελονιού της και πάρε συνεχείς βαθιές αναπνοές. Μόλις αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία, απομακρύνσου ελάχιστα και φύσα απαλά. Επανάλαβέ το δύο ή τρεις φορές και ανακάλυψε τα όριά της. Πρόσεξε μόνο μην καταλήξεις να σου κάνει εκείνη αέρα για να συνέλθεις από το σοκ.
Βιβλιογραφία
  • Sari Locker, The Complete Idiot's Guide to Amazing Sex
  • Barbara Keesling, The Good Girl's Guide to Bad Girl Sex

Αποκαταστάσεις αθλητικών κακώσεων


Στον Αθλητισμό οι κακώσεις είναι συχνές.
Η αποκατάστασή τους πρέπει να είναι άμεση.
Η αποκατάσταση περιλαμβάνει:
  • Αρθροσκόπηση Γόνατος
-Πλαστική αποκατάσταση προσθίου χιαστού συνδέσμου με αυτομοσχεύματα ή άλλα μοσχεύματα
-Πλαστική αποκατάσταση οπισθίου χιαστού συνδέσμου, οπισθίας έσω και έξω γωνίας
-Μηνισκεκτομές, μηνισκοσυρραφές σε ρήξη μηνίσκου
-Μικροκατάγματα, μεταμόσχευση οστεοχόνδρινων τεμαχίων, χονρομεταμόσχευση σε ελλείμματα χόνδρου
-Καθαρισμός της άρθρωσης σε περιπτώσεις υμενικής χονδρομάτωσης, αρθροϊνωσης, σηπτικής αρθρίτιδας, ρήξεως συνθετικών μοσχευμάτων και υμενίτιδας
-Πλικεκτομή σε περιπτώσεις  υπερτροφικής plica
-Πλήρης αρθροσκόπική αποκατάσταση εξαρθρημάτων επιγονατίδος
  • Ποδοκνημικής
-Χονδρομεταμόσχευsη, μικροκατάγματα, υμενεκτομή
-Αφαίρεση ελεύθερων σωματίων από την άρθρωση
  • Ισχίου
-Αφαίρεση ελευθέρων σωματίων απ΄την άρθρωση
-Υμενεκτομή
  • Αγκώνος
-Αφαίρεση ελεύθερων τεμαχίων
-Υμενεκτομή
-Αντιμετώπιση επικονδυλίτιδος έσω ή έξω επικονδύλου
  • Ώμου
-Συρραφή ρήξεως και επιχείλιου  χόνδρου σε όλες τις ώρες
-Συρραφή ρήξεως του στροφικού πετάλου
-Ακρωμοπλαστική και καθαρισμός του υπακρωμιακού ορογόνου θυλάκου
-Συρραφή ραγέντος υποπλατίου
-Αντιμετώιση καταγμάτων και εξαρθημάτων του ώμου
-Καθαρισμός  της άρθρωσης σε περιπτώσεις υμενικής χονδρομάτωσης, αρθροϊνωσης, σηπτικής αρθρίτιδας
-Πλαστική αρθρικού θυλάκου
  • Πηχεοκαρπικής
-Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
-Ανάταξη καταγμάτων οσταρίων καρπού
-Αντιμετώπιση τενοντίτιδων, εκφυσίτιδων, αρχικών σταδίων οστεοαρθρίτιδας
  • Ενδοσκόπηση σπονδυλικής στήλης
-Λύση συμφύσεων
-Υπέρηχοι για διάγνωση κακώσεων
  • Μεταμόσχευση χονδροκυττάρων οστεοχόνδρινων τεμαχίων
  • Έγχυση αυτοσωματικών αντιενζύμων σε κακώσεις αρθρώσεων και θλάσεις μυών
  • Διορθωτικές οστεοτομίες σε γόνατο και ισχίο
  • Θεραπεία shoke wave σε τενοντίτιδες tennis elbow, golfer’s welbow, πελματιαίας απονεύρωσης
  • Περιοστίτιδες
  • Σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής (ασβέστωση υπερακανθίου)

Το ελληνικό σουβλάκι βγήκε και σε χυμό


Τώρα το ελληνικό σουβλάκι πίνεται με καλαμάκι!
Μπαίνει μια ξανθιά σε ένα σουβλατζίδικο:
- ''Μία πίτα, σας παρακαλώ'', λέει στον σουβλατζή.
- ''Με καλαμάκι''; ρωτάει αυτός.
- ''A, θα τρελαθώ, μη μου πείτε ότι βγήκε και σε χυμό;''

Το γάλα από μαύρη αγελάδα μαυρίζει


Είναι δίλημμα. Γάλα από μαύρη αγελάδα ή γάλα από κατσίκα;
Ο ξενιτεμένος στην Αμερική γιος, γράφει στη μαμά του:
"Μαμά, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει".
Και η μητέρα του απαντάει:
"Γιόκα μου, κι εγώ δεν είχα γάλα όταν γεννήθηκες εσύ, κι αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από την κατσίκα. Αλλά όπως καταλαβαίνω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις..."

Από το νυστέρι στη χρήση του λέιζερ


Και ήρθε η εποχή που από το νυστέρι περνάμε στο laser…
Η χρήση της τεχνολογίας laser πλέον έχει μελετηθεί, έχει ελεγχθεί κι έχει εφαρμοστεί σε εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία δέκα χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα και χωρίς καμία παρενέργεια.
Αφήνοντας πίσω τα νυστέρια, που η ύπαρξή τους αναγνωρίζεται από τον 16οαιώνα π.Χ., από ευρήματα στη Ναυπλία της Αργολίδας και στην Ιαλυσό της Ρόδου,οι χειρουργοί πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν το laser και να φέρουν την επανάσταση στον κόσμο της Ιατρικής.
Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με 10,1 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα FAST-DOT, με σκοπό την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς λέιζερ για βιοϊατρικές εφαρμογές.
Ερευνητές από 12 χώρες, με επικεφαλής το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Dundee,αναπτύσσουν μικρά λέιζερ τσέπης, με υψηλή ενέργεια και απόδοση και χαμηλό κόστος, έτσι ώστε εύκολα να εξαπλωθεί η χρήση τους.
Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται στη γενική χειρουργική, στην λαπαροσκόπηση, στην οφθαλμολογία και για διαγνωστικούς σκοπούς.
Το σίγουρο είναι ότι η εφαρμογή τους πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό…
PREDICT

Φως τη νύχτα


Από κεκτημένη ταχύτητα ζούμε...
Κάτι αφαιρείται από την εξίσωση, αλλά αντιστεκόμαστε περιμένοντας να απομακρυνθούμε από αυτή την καταραμένη μιζέρια σημειώνοντας τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Σπρέντς, εφεδρείες, περικοπές και δημοσιονομική εξυγίανση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευελπιστούμε ότι δεν θα καταναλώσουμε το «λίπος» που θα μας μεταφέρει αλώβητους στην απέναντι πλευρά. Και, όμως, σε αυτή την πόλη το λίπος τελείωσε για πολλούς και η ζωή που με κόπο είχαν χτίσει γίνεται κομμάτια. Μην φανταστείτε τύπους περιθωριακούς. Όχι. Μιλάω για εσένα και εμένα, το διπλανό και το γείτονα σου που λυγίζουν κάθε μέρα στα μουγκά χάνοντας και ένα κομμάτι της αξιοπρέπειας τους...
Φως τη νύχτα
Σκόρπια κομμάτια η ζωή μου
όταν σε είδα εκείνο το βράδυ,
άδειο ποτήρι η ψυχή μου
όταν μου γέλασες μες στο σκοτάδι.

Η νύχτα γέμισε με φως,
γέμισε αστέρια ο ουρανός
δεν ήμουνα πια μοναχός,
η νύχτα γέμισε με φως.

Χίλια μαχαίρια στην καρδιά μου
όταν σε είδα εκεί μπροστά μου
και τρόμαξε η μοναξιά μου
μόλις σε ένιωσε τόσο κοντά μου.

Η νύχτα γέμισε με φως,
γέμισε αστέρια ο ουρανός
δεν ήμουνα πια μοναχός,
η νύχτα γέμισε με φως.

Στίχοι: Άντζελα Γκερέκου
Μουσική: Τόλης Βοσκόπουλος & Άντζελα Γκερέκου
Πρώτη εκτέλεση: Τόλης Βοσκόπουλος


Γιατί οι σαραντάρες είναι οι καλύτερες γυναίκες


Οι πιο αξιόλογες γυναίκες είναι οι σαραντάρες!
Να! Γιατί:
  • Μια γυναίκα άνω των 40 δεν θα σε ξυπνήσει ποτέ μες στα άγρια χαράματα να σε ρωτήσει «τι έχεις και τι σκέφτεσαι», γιατί πολύ απλά δεν την νοιάζει αν έχεις ή αν σκέφτεσαι κάτι...
  •  Αν μια γυναίκα άνω των 40 δεν θέλει να καθίσει μαζί σου να δει έναν αγώνα, δεν θα καθίσει δίπλα σου απλά για να γκρινιάξει, επειδή εσύ βλέπεις τον αγώνα... θα κάνει κάτι που πραγματικά την ικανοποιεί και της προκαλεί ενδιαφέρον.
  •  Οι γυναίκες άνω των 40 είναι διακριτικές... Πολύ σπάνια θα μαλώσουν μαζί σου σε κάποιο θέατρο, όπου όλοι κάνουν ησυχία ή σε ένα πανάκριβο εστιατόριο. 
  • Οι γυναίκες άνω των 40 είναι γενναιόδωρες στον σεβασμό που σου προσφέρουν αν και τις περισσότερες φορές δεν τον αξίζεις... Αυτό επειδή ξέρουν πως είναι να μην σε εκτιμά κάποιος.
  • Όσο μεγαλώνουν δε, γίνονται και περισσότερο διαισθητικές. Δεν χρειάζεται λοιπόν ποτέ να ομολογήσεις μια αμαρτία σε μια γυναίκα άνω των 40... Την έχει καταλάβει πολύ πριν σκεφτείς να της την πεις!
  • Όταν δε αποκτήσουν και τις πρώτες ρυτίδες είναι μακράν πιο σεξουαλικές Από τις νεότερές τους...
  • Οι γυναίκες άνω των 40 είναι ακριβοδίκαιες και ειλικρινείς. Ευθύς αμέσως θα σου πουν ότι σε θεωρούν ηλίθιο αν συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος...
Δυστυχώς όμως, είναι ευρέως διαδεδομένο ότι για τις περισσότερες όμορφες, έξυπνες, καλοβαλμένες και σεξουαλικές 40άρες, υπάρχει ένας καραφλός κοιλαράς ξεμωραμένος, ο οποίος θα γελοιοποιηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή για μια πιτσιρίκα...
Από εκπομπή του Randy Rooney στο CBS…

Απλός έρπητας οφθαλμού


Είναι μια κοινή, υποτροπιάζουσα λοίμωξη του οφθαλμού.
Προκαλείται από τον τύπο 1 του ιού του απλού έρπητα (HSV 1) (οφθαλμικός έρπης) και είναι μια κοινή, υποτροπιάζουσα λοίμωξη. Αυτός ο τύπος του ιού του έρπητα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ουλές του κερατοειδούς. Ο έρπης οφθαλμού  μπορεί να μεταδοθεί με τη στενή επαφή με μολυσμένο άτομο του οποίου ο ιός είναι ενεργός. Μπορεί να είναι  μια απλή λοίμωξη ή να προκαλέσει και τύφλωση.

Μορφές του έρπητα οφθαλμών
Υπάρχουν διάφορες μορφές του έρπητα των οφθαλμών:
•             Ερπηττική κερατίτιδα που είναι η πιο κοινή μορφή του έρπητα των οφθαλμών και είναι μια ιογενής λοίμωξη του κερατοειδούς. Ο οφθαλμικός έρπης αφορά, συνήθως, μόνο το ανώτερο στρώμα, ή το επιθήλιο του κερατοειδούς, και συνήθως επουλώνεται χωρίς ουλές.
•             Στρωματική κερατίτιδα συμβαίνει όταν η λοίμωξη πηγαίνει στα βαθύτερα στρώματα του κερατοειδούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές, απώλεια της όρασης και, περιστασιακά τύφλωση. Στρωματική κερατίτιδα πιστεύεται ότι προκαλείται από μια πρόσφατη ανοσολογική απάντηση στην αρχική μόλυνση. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι σπάνια, η  στρωματική κερατίτιδα είναι η κύρια αιτία ουλών του κερατοειδούς που προκαλεί τύφλωση.
•             Ιριδοκυκλίτιδα είναι μια σοβαρή μορφή του έρπητα ματιού, όπου η ίριδα και οι γύρω ιστοί μέσα στο μάτι αναπτύσσουν φλεγμονή, προκαλώντας σοβαρή ευαισθησία στο φως, θολή όραση, πόνο και ερυθρότητα. Ιριδοκυκλίτιδα είναι ένας τύπος ραγοειδίτιδας που επηρεάζει τα πιο πρόσθια τμήματα του εσωτερικού του ματιού.
Όταν αυτή η μόλυνση εμφανίζεται στο αμφιβληστροειδή, χαρακτηρίζεται ωςερπητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Σημεια και συμπτώματα
Τα διάφορα σημεία και τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον έρπη οφθαλμού είναι η φλεγμονή του κερατοειδούς χιτώνα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή ξαφνικό και έντονο πόνο του οφθαλμού. Επίσης, ο κερατοειδής χιτώνας μπορεί να γίνει θολός, με αποτέλεσμα την θολή όραση.
Άλλα σημεία και συμπτώματα χαρακτηριστικά του έρπητα οφθαλμού περιλαμβάνουν:
•             Οίδημα γύρω από τα μάτια
•             Ραγάδες
•             Επαναλαμβανόμενες μολύνσεις των ματιών
•             Ερεθισμός
•             Αίσθηση ξένου σώματος
•             Ερυθρότητα του οφθαλμού
•             Πληγές 
•             Δακρύρροια
•             Ευαισθησία στο φως

Αιτίες
Ο έρπης του οφθαλμού μεταδίδεται μέσω της επαφής με ένα άλλο άτομο που έχει μια εστία.
Ο ιός του απλού έρπητα εισέρχεται στο σώμα από τη μύτη ή το στόμα και ταξιδεύει στην νεύρα, όπου μπορεί να είναι ανενεργός. Ο ιός μπορεί να παραμείνει αδρανής για χρόνια. Η ακριβής αιτία της νόσου είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να είναι το άγχος που σχετίζεται με παράγοντες, όπως πυρετός, εγκαύματα από τον ήλιο, σημαντικές οδοντιατρικές ή χειρουργικές επεμβάσεις και τα τραύματα.
Μετά την αρχική μόλυνση, υπάρχει περίπου μια πιθανότητα 40-50 % της υποτροπής. Η υποτροπή θα μπορούσε να είναι αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την αρχική εμφάνιση. Αν και τα συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως μόνο στο ένα μάτι, ο ιός πιθανότατα θα μπορούσε να επηρεάσει και το άλλο μάτι, καθώς και άλλα σημεία του σώματος.

Θεραπεία έρπητα οφθαλμού
Η θεραπεία για τον έρπητα των ματιών εξαρτάται από το σημείο που η μόλυνση βρίσκεται στο μάτι - στο κερατοειδούς επιθηλίου του κερατοειδούς, στρώμα, ίριδα, αμφιβληστροειδή, κ.λ.π. Μερικές οφθαλμικές θεραπείες του έρπητα θα μπορούσαν να επιδεινώσουντην κατάσταση και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεταιεξατομικευμένη θεραπεία.
-Εάν η μόλυνση του κερατοειδούς είναι μόνο επιφανειακή, μπορεί τα συμπτώματα να αμβλυνθούν με τη χρήση αντιιικών οφθαλμικών σταγόνων ή αλοιφών, ή από του στόματος αντι-ιικών χαπιών. Το Zirgan (Sirion Therapeutics) εγκρίθηκε από το FDA στα τέλη του 2009 ως μια  αντι-ιική θεραπεία για τον έρπητα των ματιών. Η θεραπεία με γκανσικλοβίρη gel οφθαλμολογικά, 0,15 %), το οποίο έγινε εμπορικά διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του Απριλίου 2010, περιλαμβάνει την ενστάλαξη οφθαλμικών  σταγόνων πέντε φορές την ημέρα έως ότου το έλκος κερατοειδούς θεραπευθεί. Δεν θα πρέπει να φοριούνται φακοί επαφής ενώ γίνεται θεραπεία με Zirgan, η οποία διατίθεται στην αγορά στην Ευρώπη ως Virgan.
-Η θεραπεία του έρπητα των ματιών με απόξεση κερατοειδούς  με μια μπατονέτα ονομάζεται χειρουργικός καθαρισμός. Μετά από χειρουργικό καθαρισμό, ένας μαλακός φακός επαφής μπορεί να βοηθήσει τον κερατοειδή για να επουλωθεί.
-Στεροειδείς σταγόνες μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής και την πρόληψη ουλών του κερατοειδούς, όταν η λοίμωξη εμφανίζεται πιο βαθιά στα στρώματα κερατοειδή. Οι στεροειδείς σταγόνες σχεδόν πάντα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με και ταυτόχρονα με αντι-ιικές σταγόνες.  Οι στεροειδές σταγόνες είναι γνωστό ότι προκαλούν επαναλαμβανόμενη λοίμωξη, σε ευπαθείς ασθενείς.
-Επίσης, ένα αντιβιοτικό σε οφθαλμικές σταγόνες μαζί με ένα θεραπευτικό φακό επαφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της δευτερογενούς βακτηριακής λοίμωξης.
-Η Χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη εάν το έλκος εμφανίζεται στον κερατοειδή χιτώνα και οι θεραπείες των στεροειδών δεν βοηθούν τον κερατοειδή. Σε περιπτώσεις όπου οι ουλές κερατοειδούς είναι μόνιμες, μια μεταμόσχευση κερατοειδούς μπορεί να επαναφέρει την όραση.
Παρά το γεγονός ότι ο έρπης μάτι δεν έχει καμία θεραπεία, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τις υποτροπές. Μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό καλύτερων μεθόδων για τη διαχείριση της νόσου. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύεται το Σεπτέμβριο του 2010 στα Αρχεία της Οφθαλμολογίας διαπίστωσε ότι η αντιμετώπιση των ατόμων με από του στόματος αντι-ιικά φάρμακα ως προληπτικό μέτρο μειώνει σημαντικά την πιθανότητα τα οφθαλμικά συμπτώματα του έρπητα να επαναληφθούν.
PREDICT

Απεικονιστικές μέθοδοι στον καρκίνο ήπατος


Διάγνωση και διαχείριση ηπατοκυτταρικού καρκίνου
Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Φυσικά, κάνοντας την ανασκόπηση των πρόσφατα δημοσιευμένων μελετών σχετικά με τις απεικονιστικές μεθόδους που συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση του  ηπατοκυτταρικού καρκινώματος καταλαβαίνει κανείς πόση σημαντική πρόοδος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC: Hepatocellular cancer ) είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο και αποτελεί σημαντική αιτία θνησιμότητας. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν όχι μόνο την ιογενή ηπατίτιδα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Η αυξανόμενη επικράτηση του μεταβολικού συνδρόμου σε πολλές χώρες ως εκ τούτου σημαίνει ότι θα συνεχίσει ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος να αποτελεί συχνό νόσημα για πολλά χρόνια στο μέλλον.
Στην Ακτινολογία έχουν εδραιωθεί αρχές και μέθοδοι που βοηθούν  στη διάγνωση και διαχείριση του HCC και συνεχίζεται η κλινική έρευνα σε αυτόν τον τομέα…
  • Ανίχνευση εξω-οζιδιακών νεοπλασιών
3D υπερηχογράφημα-CT διπλή απεικόνιση: Είναι χρήσιμη εξέταση για την ανίχνευση των μικρών εξω-οζιδιακών διηθήσεων σε ασθενείς με ΗΚΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μικρής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Radiology. Οι ερευνητές στην Ιαπωνία ανέλυσαν δείγματα ιστού από 10 ασθενείς με μονο-οζώδη HCC  που είχαν υποβληθεί σε ηπατεκτομή, και εντόπισαν συνολικά 11 εξω-οζιδιακές νεοπλασίες. Χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές απεικόνισης για να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητά τους στον εντοπισμό αυτών των νεοπλασιών: Ο 2D υπέρηχος επέτρεψε τον εντοπισμό των δύο διηθήσεων, η 3D CT επέτρεψε τον εντοπισμό των τεσσάρων, το 3D υπερηχογράφημα επέτρεψε τον εντοπισμό των 10, και η 3D υπερηχογράφημα-CT διπλή απεικόνιση επέτρεψε τον εντοπισμό και των 11 εξω-οζιδιακών κακοηθών διηθήσεων, δηλαδή 100% διάγνωση. 
  • Βοήθεια στη διάγνωση δύσκολων περιπτώσεων
Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, οι ειδικοί χρησιμοποιούν MALDI (matrix-assisted laser desorption ionization)  που είναι μέθοδος λέιζερ με το οποίο γίνεται  απεικόνιση φασματομετρίας μάζας για τη διερεύνηση της πολυμορφίας  του HCC και την συγκρίνουν με την πολυμορφία που υπάρχει γύρω από τον όγκο λόγω κίρρωσης. Βρήκαν αναλύοντας τα κατεψυγμένα δείγματα ηπατικού ιστού ότι η  ubiquitin υπερεκφράζεται σε HCC σε σύγκριση με την κίρρωση. Η υπερέκφραση του γονιδίου δεν προκλήθηκε από την αυτόϋπερέκφραση της ουβικιτίνης, αλλά από έναν  μετα-μεταγραφικό μηχανισμό. Καταλήγοντας, οι ερευνητές είπαν ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η MALDI απεικόνιση φασματομετρίας μάζας δείχνει υπόσχεση ως ένα νέο εργαλείο «για τη διάγνωση δύσκολων περιπτώσεων ηπατοκυτταρικού καρκινώματος και μια ευκαιρία για τον εντοπισμό τυχόν υποψηφίων βιοδεικτών».
  • Πρόβλεψη της ανταπόκρισης του όγκου σε χημειοεμβολισμό
Ο καθετήρας, ενδο-αρτηριακής αιμάτωσης MRI (TRIP-MRI) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη μέτρηση των ποσοτικών αλλαγών στην αιμάτωση HCC κατά τη διάρκεια χημειοεμβολισμού. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι οι μειώσεις του όγκου αιμάτωσης και η ταξινόμηση κατά Child-Pugh- high score, είναι  δύο ανεξάρτητοι παράγοντες και σχετίζονται και οι δύο ισχυρά με μικρή ανταπόκριση του όγκου. Στη  μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  journal Academic Radiology, συμμετείχαν 28 ασθενείς με ΗΚΚ που υποβλήθηκαν σε χημειοεμβολισμό με τη βοήθεια του μαγνητικού συντονισμού και  με  παρακολούθηση 1-3 μήνες.
  • Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες ή χειρουργική αφαίρεση;
Το ερώτημα εάν ή όχι οι ασθενείς με HCC που πληρούν τα κριτήρια του Μιλάνου (μονός όζος  HCC με 5 cm ή λιγότερο μέγιστη διάμετρο, ή μέχρι τρία οζίδια των 3 cm ή λιγότερο) θα πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες (RFA) απαντάται με μια ανασκόπηση που έγινε και δημοσιεύθηκε στο Journal of Gastroenterology and Hepatology. Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι στις έξι σχετικές μελέτες παρατήρησης, οι οποίες εντοπίστηκαν από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μορφών θεραπείας, όσον αφορά το συνολικό ποσοστό επιβίωσης. Υποστηρίζουν ότι,στην πράξη, η επιλογή σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη σχέση μεταξύ του κινδύνου τοπικής υποτροπής και του κινδύνου περιεγχειρητικής θνησιμότητας των ασθενών με HCC. Δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά  τοπικών  υποτροπών μετά την RFA είναι χαμηλά, όταν ένα ελάχιστο περιθώριο ασφαλείας τουλάχιστον 4-5 mm γύρω από τον όγκο έχει επιτευχθεί. 
  • Διαφορική διάγνωση του ΗΚΚ
Τέλος, σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη αναθεώρηση γίνεται εκτενής ανασκόπηση της απεικόνισης του HCC και του ρόλου της στην διαφορική διάγνωση. Στο «πρακτικό οδηγό για τη διαφορική διάγνωση»  προτείνουν, για τον HCC να ανιχνεύεται με τη χρήση μαγνητικής τομογραφίας και με ειδικούς παράγοντες με  γαδολίνιο. Η ανασκόπηση αυτή δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού  the journal Clinics in Liver Disease.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.         Fukuda H, et al. Eur J Radiol. 2011 [Epub ahead of print Jun 13]
2.         Le Faouder J, et al. J Proteome Res. 2011 [Epub ahead of print Jun 15].
3.         Wang D, et al. Acad Radiol. 2011;18:828-36.
4.         Cho YK, et al. J Gastroenterol Hepatol. 2011 [Epub ahead of print Jun 16].
5.         Anis M, Irshad A. Clin Liver Dis. 2011;15:335-52.
6.         http://www.getinsidehealth.com/en/Library/Articles/en/2011/Jul/Imaging-related-issues-in HCC
Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Λ. Γαλατσίου 135 & Μπουμπουλίνας, Γαλάτσι
Τ.Κ.: 111 46
Τηλ: 210 2131940, Κιν: 6974639366
e-mail:  sevvimalliou@gmail.com
Ιατρός ΕΟΠΥΥ


Τα καλύτερα βότανα για το λεμφοίδημα και την κυτταρίτιδα



Λεμφοίδημα και φυτικά συμπληρώματα
Αυτά τα συμπληρώματα εξυπηρετούν δύο κύριες λειτουργίες. Πρώτον, την αποτοξίνωση του οργανισμού και, δεύτερον, την βελτίωση της κυκλοφορίας υγρών του σώματος.
Πριν από τη λήψη οποιουδήποτε φυτικού συμπληρώματος γίνεται μια  έρευνα:
1. Είναι αυτό το φυτικό συμπλήρωμα ασφαλές;
2. Υπάρχουν πληροφορίες των πιθανή τοξικότητα και παρενέργειες;
3. Πώς το βότανο θα βοηθήσει στο πρόβλημα της υγείας μας;
4. Πώς θα επηρεάσει οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις που έχουμε;
5. Ποιες είναι οι αντενδείξεις για οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φάρμακο χρησιμοποιήσουμε;
Τα κατάλληλα βότανα για το λεμφοίδημα
  • Κουμαρίνη
-Αυτό είναι, ίσως, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα στη θεραπεία του λεμφοιδήματος.
-Χρησιμοποιείται σε όλη την Ινδία και την Ευρώπη, δεν έχει εγκριθεί από το FDA για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Βρίσκεται σε μία ποικιλία φυτών, όπως το tonka bean, τη λεβάντα, το γλυκό τριφύλλι και τη γλυκόριζα.
-Αυτό παράγοντας δεσμεύεται σε ενδιάμεσες πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα ότι τα θραύσματα πρωτεΐνών να περνούν πιο ελεύθερα μέσα στα φλεβικά τριχοειδή και να είναι σε θέση, έτσι, να απομακρυνθούν από το σώμα.
-Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για ηπατικές βλάβες από την εν λόγω ουσία.
  • Βότανο Ιπποκάστανο ή Horse Chestnut ή Aesculus
-Περιέχει μια ποσότητα κουμαρίνης και μια ένωση που ονομάζεται εσκίνη που ενισχύσει τους ιστούς των λεμφικών αγγείων, των τριχοειδών και των φλεβών.
  • Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
-Αυτό χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικός παράγοντας για να βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών διαταραχών και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διάφορων οφθαλμολογικών διαταραχών.
  • Βρομελίνη ή Bromelain
-Προέρχεται από τον ανανά που έχει φυσικά ένζυμα που διασπούν τις πρωτεϊνες και ενισχύεται έτσι η πέψη. Επίσης, χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας και  βοηθά στη θεραπεία της κυτταρίτιδας μαζί με τααντιβιοτικά και σε άλλες λοιμώξεις.
-Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν κάποιος λαμβάνει αντιπηκτικά φάρμακα.
  • Φιλύρα ή Linden
Είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που προέρχεται από το δέντρο φιλύρα. Τα λουλούδια της έχουν διουρητικές ιδιότητες και τοπικώς η εφαρμογή προάγει την επούλωση των πληγών και βοηθά στην θεραπεία της κυτταρίτιδας.
EMEDI